Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Koningin Máxima leent droomjurk uit

Deze Taminiau is straks te zien in het museum. Koningin Máxima leent de jurk die ze droeg tijdens Prinsjesdag 2015 uit aan het Fries Museum. Het gaat om een handbeschilderde zijden organza japon van Jan Taminiau, gedecoreerd met verschillende kraalsoorten en borduurtechnieken. Het tafereel op de ...

Koningin Máxima leent droomjurk uit

Deze Taminiau is straks te zien in het museum.

Koningin Máxima leent de jurk die ze droeg tijdens Prinsjesdag 2015 uit aan het Fries Museum.

Het gaat om een handbeschilderde zijden organza japon van Jan Taminiau, gedecoreerd met verschillende kraalsoorten en borduurtechnieken.

Het tafereel op de jurk is geïnspireerd op de Japanse kamer in Paleis Huis ten Bosch.

Máxima droeg de jurk ook op de staatsiefoto's die Erwin Olaf heeft gemaakt. De jurk gaat deel uitmaken van de tentoonstelling Haute Bordure, over kleding die in Nederland is gemaakt of gedragen vanaf de 17de eeuw tot nu. Te bezoeken zodra het museum weer open mag.

Het is niet de eerste keer dat ze een jurk uitleent voor een tentoonstelling. in 2011 waren er, ter ere van haar 40ste verjaardag, in Paleis Het Loo zo'n twintig outfits te zien.

Waaronder de beroemde trouwjurk van Valentino, de spraakmakende 'postzakoutfit' van Jan Taminiau en de uitgesproken leren jurk met hoge laarzen die ze droeg bij de uitreiking van de Edison Popprijzen.

In 2015 was de de blauwe japon van Jan Taminiau die koningin Máxima in 2013 droeg tijdens de inhuldiging van koning Willem-Alexander het hoogtepunt van de tentoonstelling Ode aan de Nederlandse mode in Den Haag. 

En in 2017 schitterde de bruidsjurk nogmaals, ditmaal op een tentoonstelling ter ere van de 50ste verjaardag van Willem-Alexander. Deze foto is gemaakt op de avond van het feestelijke diner voor 150 Nederlanders in het Koninklijk Paleis Amsterdam, waar Máxima niet alleen gastvrouw was, maar ook een geanimeerde rondleidster.

Foto's (c) RVD, ANP, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in