Koningin Máxima is beeldschone 'lady in red'

Door Kim Veldema
Koningin Máxima is beeldschone 'lady in red'

Koningin Máxima was afgelopen week voor een Verenigde Naties-bezoek in Nigeria. De kleding is vaak prachtig kleurrijk in dit West-Afrikaanse land en Máxima's outfits pasten daar naadloos tussen. 

Máxima en de invloedrijke Emir van Kano, Mallam Muhamned Sanusi II, bezochten het evenement  'Enhancing Financial Innovation en Acces', waar onze koningin ook speechte op 2 november.

Lees ook: Van 'vliegtuigpak' tot mellow yellow: dit zijn Máxima's mooiste looks deze week

Bekenden van elkaarDe koningin kende de religieus en traditioneel leider uit het noorden van Nigeria van haar eerdere VN-bezoek aan het West-Afrikaanse land. Sanusi was toen gouverneur van de Centrale Bank van Nigeria en zat nog niet op de troon in Kano. Hij was vorig jaar ook op bezoek in Nederland.

Koningin Máxima met de Emir van Kano, Mallam Muhamned Sanusi II

Enorm gevolgDe traditioneel geklede emir arriveerde met een enorm gevolg, zoals gebruikelijk is, en woonde samen met koningin Máxima een conferentie bij over de rol van de regering bij het beter toegankelijk maken van financiële diensten.

Koningin Máxima is beeldschone 'lady in red'

Belangrijke boodschapNigeria moet fors inzetten op mobiel bankieren (bijna 90 miljoen Nigerianen hebben een mobiele telefoon, terwijl slechts 27 miljoen van hen toegang hebben tot een bank) om een veel groter deel van de bevolking toegang te geven tot belangrijke financiële diensten, zoals verzekeringen, sparen en geld overmaken.

Koningin Máxima is beeldschone 'lady in red'

Flinke vooruitgangDat was de kern van de boodschap die koningin Máxima donderdagmorgen in haar functie als VN-pleitbezorger bracht tijdens een bijeenkomst over financiële toegankelijkheid in de Nigeriaanse hoofdstad Abuja. Met mobiel bankieren kan dus in één klap flinke vooruitgang worden geboekt, zoals dat in landen als Ghana en Kenia al is gebeurd, aldus koningin Máxima.

Bron: Vorsten, e.a.Bron beeld: Patrick van Katwijk, Dutch Photo Press / Hollandse Hoogte