Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Koningin Máxima in Rome voor de G20 top

De royal netwerktijger gaat er drie dagen tegenaan. Na lange tijd via schermen te hebben genetwerkt, kon koningin Máxima tot haar zichtbare vreugde eerder weer live naar New York voor haar VN-werk. En in navolging daarvan is ze vandaag naar Rome gevlogen, waar ze tot en met zondag 31 oktober de G...

Koningin Máxima in Rome voor de G20 top

De royal netwerktijger gaat er drie dagen tegenaan.

Na lange tijd via schermen te hebben genetwerkt, kon koningin Máxima tot haar zichtbare vreugde eerder weer live naar New York voor haar VN-werk.

En in navolging daarvan is ze vandaag naar Rome gevlogen, waar ze tot en met zondag 31 oktober de G20 top in Rome bijwoont.

VN pleitbezorger

Italië is tot en met 30 november voorzitter van de G20. Koningin Máxima is aanwezig in haar functie van speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA).

Maar ook als erevoorzitter van het 'Global Partnership for Financial Inclusion' (GPFI) van de G20. Het thema van het Italiaans voorzitterschap is People, Planet and Prosperity.

Royal econome

Máxima is zaterdag 30 oktober samen met premier Mario Draghi van Italië gastvrouw van het G20 side-event ‘Supporting SMEs and women-owned businesses to build back better’.

Zij houdt in aanwezigheid van regeringsleiders een korte toespraak over wat nodig is voor herstel en groei van het midden- en kleinbedrijf en hoe het mkb financieel weerbaarder gemaakt kan worden.

Wereldwijd is het mkb belangrijk voor de werkgelegenheid en vervult het een grote rol in het economisch herstel van landen tijdens en na de coronacrisis.

Onderzoek van de Wereldbank Groep toont aan dat veel kleine bedrijven in negatieve zin door de crisis zijn geraakt, in het bijzonder die van vrouwelijke ondernemers in ontwikkelingslanden.

De laatste keer dat Máxima - hier met Valentino die haar bruidsjapon maakte - officieel in Rome was, was in 2017. Ze was er toen met koning Willem-Alexander op staatsbezoek. Zo glam zal het er de komende dagen niet aan toegaan, de G20 zijn all business.

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in