Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Koningin Máxima in Kenia: spiegeleieren én een nieuwe kroon

Voor de een begon de maandag met mist en de gebruikelijke files, Máxima begon in Kenia aan haar werkweek met spiegeleieren en een nieuwe kroon.

Maxima kenia kroon

Er zijn van die maandagen die alleen maar in de categorie Happy Monday kunnen vallen. Koningin Máxima arriveert vanmorgen in stralend geel met, op het eerste gezicht, enorme spiegeleieren in heur oren, op Kisumu International Airport in Kenia.

Brunopress/Patrick van Emst

De spiegeleieren bleken bij nader inzien XXL madelieven of margrieten te zijn, wat niets afdeed aan de opgewekte vibe van de start van deze week.

Brunopress/Patrick van Emst

En daar bleef het niet bij, want HM werd op maandagmorgen ook nog even gekroond bij de gouverneur.

Brunopress/Patrick van Emst

De kroon, een ronde, open hoofdtooi, gemaakt van honderden kunstig geweven kraaltjes, staat traditioneel bekend als de Ligisa en wordt gegeven aan belangrijke vrouwen in de gemeenschap.

Brunopress/Patrick van Emst

De vrouw die 'm mag dragen wordt gerespecteerd, is goed gemanierd, waardig en niet meer piep: enige levenservaring hebben opgedaan is een vereiste.

Brunopress/Patrick van Emst

'De kroning van de koningin is een eerbetoon aan haar als een van de Luo Elders', ofwel een wijs gezelschap,' zo luidde het statement. Onze maandag steekt er wat schameltjes bij af, zeggen we eerlijk.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Royalty
  • Brunopress/Patrick van Emst