'Koningin Máxima heeft een prachtige houding'

Door Ella Vermeulen
'Koningin Máxima heeft een prachtige houding'

Natan's Edouard Vermeulen over zijn trouwe klant.

Couturier Edouard Vermeulen heeft in 36 jaar veel zien veranderen, waaronder het vrouwenlichaam. "Ik heb de taille zien verdwijnen," zegt hij in Libelle.

'Koningin Máxima heeft een prachtige houding'

"Ik merk het ook in het atelier: de taille is in de jaren dat ik couturier ben gemiddeld met vier centimeter toegenomen. Vrouwen worden groter, zwaarder en rechter. Dat vind ik jammer. Een vrouw met goede schouders en een mooie taille staat alles."

Waar let hij op als een vrouw zijn salon binnenkomt? "Op die taille, dus, en op houding," zegt hij. "Als je geen goede houding hebt, kun je aantrekken wat je wilt, maar…" (wordt het niets, zou hij vermoedelijk hebben willen zeggen - red). 

'Koningin Máxima heeft een prachtige houding'

Over HM heeft hij niets te klagen: "Uw koningin Máxima heeft een prachtige houding, daarom staat ze meestal zo goed op foto's. Verder is het voor ons ook afwachten, hoor. Een jurk kan hier in de salon nog zo beeldig staan, je moet altijd maar zien hoe hij oogt op televisie of een foto. Ik heb wel eens gehad dat ik in een tijdschrift een creatie van mezelf zag en dacht: 'Nee, dit is het niet.'"

Foto's (c) Brunopress, Natan

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in