Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Koningin Máxima: dít is de stille kracht achter haar mooie looks

Thuis in de Royal Inloopkast: kamenier Jolanda. Máxima, veelvuldig voorkomend op lijstjes van Best Dressed Royals, kiest haar kleding zelf. Ze is een toegewijd online shopper en gaat ook een paar keer per jaar zelf langs in Brussel bij Natan, waar ze haar inmiddels zo goed kennen dat sommige twea...

Koningin Máxima: dít is de stille kracht achter haar mooie looks

Thuis in de Royal Inloopkast: kamenier Jolanda.

Máxima, veelvuldig voorkomend op lijstjes van Best Dressed Royals, kiest haar kleding zelf. Ze is een toegewijd online shopper en gaat ook een paar keer per jaar zelf langs in Brussel bij Natan, waar ze haar inmiddels zo goed kennen dat sommige tweaks ook wel even per mail of facetime kunnen worden afgehandeld.

© Josée Zwaga

Al die kleding, hoeden en andere accessoires moeten natuurlijk wel worden onderhouden, bijgehouden en opgeslagen op een manier dat ze ook weer terug kunnen worden gevonden (al heeft Máxima een ijzeren geheugen: laat haar een oude foto zien en ze herkent de jurk en de gelegenheid). Maar zoiets als losse draadjes weghalen, verloren knoopjes vervangen en naar de stomerij, en bijvoorbeeld zorgen dat alles is ingepakt voor een staatsbezoek, dát doet Jolanda ten Brinke, de kamenier van de koningin.

© Josée Zwaga

Jolanda is de bescheidenheid zelve en probeert altijd uit beeld te blijven, maar soms lukt het toch om haar vast te leggen, zoals hier hij het Paleis op de Dam. Gewapend met een kledingzak en andere zaken, zodat Máxima er op het diner voor het corps diplomatique tiptop uit zag. Jolanda doet soms ook het haar van de koningin. HM's stijl is helemaal van haarzelf, maar dat ze er altijd uitziet om door een ringetje te halen is ook te danken aan Jolanda #royalteamwork.

Openingsfoto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in