Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Koningin Mathilde 50: 8 heerlijke foto’s van toen en nu

Dat portret voor haar veertigste, wow!

Mathilde Filip troonswisseling

Joyeux anniversaire à vous, Mathilde. Het adellijke meisje dat uitgroeide tot de koningin van België blaast vandaag 50 kaarsjes uit.

En wij vieren het met acht fantastische foto’s van Mathilde door haar jaren met Filip heen.

1 – de verlovingsfoto

Altijd een klassieker, door Filip en Mathilde aan de zijde van koning Albert en koningin Paola prima genavigeerd op best wel casual.

2 – de verliefde blikken

Wat was Mathilde hard gevallen voor Filip, de man die zij een enorm gevoel voor humor toedicht en met wie ze inmiddels het koningschap als duo-baan heeft opgepakt.

3 – de royal wedding

Het is een kus op ander, maar de nieuwbakken prinses wist zo te stralen dat je alles om haar heen gewoon vergat.

4 – het eerste kind

Twee jaar na hun huwelijk kwam prinses Elisabeth de boel versterken. Er zouden nog twee zoons en een dochter volgen voor het gezin compleet was. Een veel warmer nest dan Filip ooit gekend had, dat was het streven (en is gelukt).

5 – de royal vriendschap

Het is even geleden dat we zijn getrakteerd op een warm openbaar momentje tussen Mathilde en onze eigen Máxima, maar deze royal vriendschap blijft om te smullen. De twee liggen in leeftijd dicht bij elkaar en namen in hetzelfde jaar hun nieuwe koninginnerol op zich. Dat moet toch een band scheppen.

6 – het eerdere portret

Waar we vandaag precies op getrakteerd worden weten we nog niet, maar voor ons is er geen portret van Mathilde zo mooi als die voor haar veertigste verjaardag. Wat een glamour!

7 – de troonwisseling

Net als Willem-Alexander en Máxima werden Filip en Mathilde in 2013 koning en koningin. Te midden van de nodige kritiek, die inmiddels echt wel verstomd is. Een plaatje van een koningspaar.

8 – het gezin compleet

Nationale Dag 2022, met het hele gezin. Mathilde heeft vier prachtige grote kinderen, die zo te zien ook zeer bereid zijn om voor een kleurrijk plaatje te zorgen. Over prinses Elisabeth valt alleen maar te jubelen, dus dat doen de Belgen ook goed.

Een prachtig gezin dat hopelijk snel tijd vindt om samen te proosten op die grote 50.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in