Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Koningin Letizia wordt 50: haar vijf key moments

Vijf verschillende versies van Doña Letizia door de jaren heen. Felicidades! Koningin Letizia blaast in Spanje vandaag vijftig kaarsjes uit. Dat wordt (nog) niet groots gevierd, maar laten we hier op Nouveau.nl natuurlijk niet ongemerkt voorbijgaan. Het Casa Real heeft geen wilde feestplannen aan...

Koningin Letizia wordt 50: haar vijf key moments

Vijf verschillende versies van Doña Letizia door de jaren heen.

Felicidades! Koningin Letizia blaast in Spanje vandaag vijftig kaarsjes uit. Dat wordt (nog) niet groots gevierd, maar laten we hier op Nouveau.nl natuurlijk niet ongemerkt voorbijgaan.

Het Casa Real heeft geen wilde feestplannen aangekondigd voor de vijftigste van Letizia, maar het zou natuurlijk zomaar kunnen dat ze later dit jaar nog een royalfeestje plant óf privé ergens deze week een knalfuif geeft. Maar in haar thuisland wordt er natuurlijk wél aandacht besteed aan haar mijlpaal, of Letizia dat nou wil of niet.

Een min of meer geautoriseerd portret

Op de Spaanse televisie presenteert goede vriendin en oud-collega Sonsoles Ónega een programma over het leven van de Spaanse koningin, van jong meisje tot topjournalist tot royal verloofde en uiteindelijk koningin en moeder van de troonopvolger. Ónega en Letizia werkten ooit samen voor CNN+ en zouden nog altijd hecht bevriend zijn. We mogen dus spreken van een min of meer geautoriseerd portret, zou je zeggen.

Niet met medewerking van de koningin is het boek Letizia Real, dat vandaag uitkomt in Spanje. Ook daarin gaat het om de vele facetten van de koningin. En eerlijk is eerlijk: het klinkt niet alsof ze er slecht vanaf komt. Het boek omschrijft weliswaar hoe weinig Letizia als ambitieuze vrouw aanvankelijk te doen had, als prinses.

Maar het gaat ook over de grote krachten van Letizia: haar niet aflatende perfectionisme, haar fantastische modegevoel en haar tomeloze inzet voor de kroon en haar man Felipe.

Twintig jaar geleden veranderde alles

Letizia heeft heel wat meegemaakt sinds ze precies twintig jaar geleden troonopvolger Felipe tegen het prinselijke lange lijf liep.

Ze ging van journalist...

...naar verloofde...

...naar bruid...

...naar moeder...

...en naar koningin.

En nu worden haar dochters alweer zó groot dat zij steeds meer de spotlights pakken, best vergelijkbaar met wat er in Nederland gebeurt met Máxima, Amalia, Alexia en Ariane. 

We hopen dat Letizia er een prachtige dag van maakt met man en meiden.

Beeld: Casa Real/ANP/Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in