Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Koningin Elizabeth neemt afscheid van Buckingham Palace

En dat is niet zo dramatisch als het klinkt. Wie aan de Windsors denkt, ziet meteen Buckingham Palace voor zich. Toch is dat niet langer het hoofdkwartier van de Royal Family, nu koningin Elizabeth (95) heeft besloten permanent te gaan wonen en werken in Windsor Castle. Hier zullen voortaan ook o...

Koningin Elizabeth neemt afscheid van Buckingham Palace

En dat is niet zo dramatisch als het klinkt.

Wie aan de Windsors denkt, ziet meteen Buckingham Palace voor zich. Toch is dat niet langer het hoofdkwartier van de Royal Family, nu koningin Elizabeth (95) heeft besloten permanent te gaan wonen en werken in Windsor Castle. Hier zullen voortaan ook officiële ontvangsten worden gehouden.

Voor wie de Queen een beetje volgt, was het geen grote verrassing. Het is algemeen bekend dat ze Buckingham Palace erg onpersoonlijk vindt en gehecht is aan de wat knussere privévertrekken in Windsor Castle.

Ze bracht er de pandemiejaren door in haar eigen bubbel en werkte toen ook al vanuit het kasteel, dat zo'n 20 km buiten Londen ligt, pal onder een vluchtroute van Heathrow.

Daar komt bij dat Buckingham Palace momenteel een enorme renovatie doormaakt, die pas in 2027 afgerond zal zijn, als het meezit (want je weet hoe het gaat met verbouwingen...). Kroonprins Charles heeft al laten weten dat hij als Charles III slechts enkele vertrekken zal gebruiken en van plan is Buckingham Palace alleen nog in te zetten bij staatsbezoeken, hij zou er verder een museum van willen maken.

De eerste Britse monarch die in Windsor Castle woonde en werkte was koningin Victoria, vanaf 1837.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in