Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Koningin Camilla valt in voor koning Charles en schrijft daarmee geschiedenis

Nog niet eerder voerde een gemalin een taak uit namens de koning.

camilla

Koning Charles kwakkelt sinds zijn kankerdiagnose al een poos met zijn gezondheid. Daarom is het zo gek niet dat hij niet meer bij elke publieke activiteit aanwezig kan zijn. Gisteren verscheen koningin Camilla in de plaats van haar man bij een evenement. En dat is nog nooit eerder zo gebeurd.

Eeuwenoude traditie

Gisteren vond de Royal Maundy Service in Worcester Cathedral plaats. Deze dienst wordt ieder jaar op Witte Donderdag gehouden. Meestal is de vorst hierbij aanwezig, maar dit jaar werd er met traditie gebroken. Camilla viel namelijk in voor haar zieke man. Hiermee was ze de eerste koningin-gemalin ooit die leiding gaf aan deze eeuwenoude traditie. Al sinds het jaar 600 (!) wordt deze service gehouden.

Aan Camilla de taak om een boeket van de ambtenaren aan te nemen. Vervolgens deelde ze aan de 75 genodigde mannen en 75 genodigde vrouwen een speciaal muntje van één, twee, drie of vier pence uit. Dit symbolische geschenk is in het leven geroepen om men te bedanken voor hun bijdragen aan de kerk en gemeenschap.

Boodschap

Tijdens de dienst werd er een audioboodschap van koning Charles afgepeeld. "Het doet mij groot verdriet dat ik vandaag niet bij jullie kan zijn", begint Charles te boodschap. "De eredienst hier in de kathedraal van Worcester herinnert me aan de belofte die ik deed aan het begin van de kroningsdienst - om het voorbeeld van Christus te volgen 'niet om gediend te worden maar om te dienen'. Dat heb ik altijd geprobeerd te doen en dat blijf ik doen, met heel mijn hart."

Charles zal dit weekend wel aanwezig zijn bij de Paasdienst in St George’s Chapel te Windsor Castle. Anders dan anders zal de dienst volgens ingewijden van de Britse pers geen grote familiebijeenkomst zijn, aangezien Charles omwille van zijn gezondheid niet met te veel mensen in contact wil komen.

Royalty
  • Hello! Magazine, Blauw Bloed
  • NL Beeld / PA Images