Koning van social media. Welke royals heersen op Instagram?

Koning van social media. Welke royals heersen op Instagram?

De meeste koningshuizen die op social media van zich laten horen maken hiervoor gebruik van een keurige woordvoerder, maar er zijn al wat royals hier en daar die de hun eigen Instagram besturen. Vooral de jongere garde weet soms miljoenen volgers te boeien met hun koninklijke levens.

Koningin Rania van Jordanië - Instagram/@queenraniaRania Al-Abdullah, de vrouw van de koning van Jordanië, Abdullah bin al-Hussein en moeder van prinses Iman gebruikt haar positie als platform om overal ter wereld jeugd en educatieprogramma’s te steunen. Zelf heeft zij ook kinderboeken geschreven. Op Instagram zien haar 3,6 miljoen volgers Rania allerlei events bijwonen die haar doelen steunen, gehuld in de designeroutfits die doen watertanden. 

Prins Hamdan Bin Mohammed Al Maktoum van Dubai - Instagram/@faz3De kroonprins van Dubai is een van de meest begeerde vrijgezelle royals. Hij staat bekend als dierenliefhebber en dichter en studeerde aan de London School of Economics. Zijn ruim 5,6 miljoen volgers krijgen een mix van liefdevolle familiefoto’s, kiekjes met leeuwen, paarden en olifanten te zien en krijgen een inkijkje in zijn vele avontuurlijke hobby’s zoals parachutespringen en speervissen.

 

❤️ @zayedhamdan

Een bericht gedeeld door Fazza (@faz3) op

Prinses Maria-Olympia - Instagram/@OlympiaGreeceOlympia is het oudste kind en de enige dochter van kroonprins Pavlos en kroonprinses Marie-Chantal van Griekenland. Ze is studente aan de vooraanstaande modeacademie Parsons in New York en werd uitgeroepen tot de meest gewilde single girl ter wereld. Haar 124.000 volgers op Instagram kunnen meegenieten van haar jetsetlifestyle: skiën in Aspen met de Kennedy’, kerst op de Bahama’s en in de zomer legt haar jacht in Mykonos aan om te feesten. Uiteraard zit zij ook op Fashion Week vooraan waar zij de frontrow deelt met vrouwen als Emma Watson. 

 

Oscar Oscar Oscar✨ @wmag September issue

Een bericht gedeeld door Olympia of Greece (@olympiagreece) op

Prins Mateen van Brunei - Instagram/@tmskiHij is een van de Sultan van Brunei’s 12 kinderen en prins van een van de rijkste landen ter wereld. De 26-jarige is net als William en Harry afgestudeerd aan de Sandhurst Military Academy en houdt net als de Britse prinsen van een spelletje polo. Daarnaast laat hij graag zijn 596.000 Instagramvolgers zijn gespierde lijf zien wat hem de titel meest gewilde Aziatische royal opleverde.

Kroonprinses Marie-Chantal van Griekenland - Instagram/@mariechantal22Olympia heeft haar flair voor de social media spotlight niet van een vreemde. Haar moeder Marie-Chantal, kroonprinses van Griekenland loopt met 117.000 Instagramvolgers maar een handjevol volgers achter op haar populaire dochter. Op Instagram promoot zij haar kinderlijn Marie-Chantal en neem ze ons mee op haar reizen rond de wereld.

 

A new chapter begins #hoyas2021 2 down three to go ?

Een bericht gedeeld door Marie-Chantal Of Greece (@mariechantal22) op