Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Koning opent Koningsspelen (en vertelt openhartig over zijn eigen kindertijd)

Koning Willem Alexander opende vanochtend in Twello de zesde editie van de Koningsspelen. Eerst ontbeet hij met kinderen Brede School De Fliert. In een interview met de NOS vertelt hij openhartig over zijn eigen kindertijd waarin hij graag buiten speelde. "We waren altijd aan het buitenspelen in ...

nouveau-royalty-koningsspelen-willem-alexander-2018

Koning Willem Alexander opende vanochtend in Twello de zesde editie van de Koningsspelen. Eerst ontbeet hij met kinderen Brede School De Fliert. In een interview met de NOS vertelt hij openhartig over zijn eigen kindertijd waarin hij graag buiten speelde.

"We waren altijd aan het buitenspelen in het bos om kattenkwaad uit te halen, want er was minder televisie en geen social media."

Prinsessen rijden graag paard

Net als heel veel ouders, zou Willem Alexander graag zien dat zijn dochters ook meer buiten spelen. "Ze vinden paardrijden leuk, maar zijn ook graag bezig met social media."

Tijdens het Koningsontbijt sprak Willem-Alexander met leerlingen over hoe zij 's ochtends ontbijten. "Kinderen zijn altijd oprecht en eerlijk. Ze geven open antwoorden".

Ariane doet ook mee

De koning noemde de Koningsspelen een groot feest. Zijn jongste dochter prinses Ariane (11) doet ook mee aan de Koningsspelen, in Wassenaar. "Zij doet aan jazzballet. Bewegen vindt ze heerlijk. Ze zal zeker enthousiast meedansen op het lied Fitlala."

Máxima in Washington

Dat Máxima er dit jaar voor het eerst niet bij is vindt ze heel jammer, vertelde de koning. "Maar ze heeft ook een andere verantwoordelijkheid. Ze leeft erg mee."

Koningin Máxima is op dit moment voor de VN in Washington.

Bron: ANP, Beeld: ANP