Koning op het TT Circuit

Door Ella Vermeulen
Koning op het TT Circuit

Het weer zat niet echt mee voor een middagje scheuren…

Het was een ideale dag voor liefhebbers van heel hard door de modder rijden, maar voor een koninklijk bezoek was het toch aan de natte kant voor koning Willem-Alexander, die zich er duidelijk op had gekleed. 

Koning op het TT Circuit

ZM was vandaag aanwezig bij de Motocross of Nations op TT Circuit Assen. Tijdens deze motorcrosswedstrijd van de internationale motorbond Fédération Internationale de Motocyclisme tussen landenteams strijden 40 nationale teams voor de overwinning.

Koning op het TT Circuit
De koning woonde het afsluitende modderbad, sorry, de afsluitende manche en de huldiging van de winnaars bij achter glas, met een bakje koffie.
Koning op het TT Circuit

Voorafgaand aan de wedstrijd bracht de Koning een bezoek aan de paddock om het Nederlandse technische team te ontmoeten.

Koning op het TT Circuit

Na afloop van de wedstrijd ontmoette hij de deelnemers van TeamNL. Daarnaast sprak de Koning met onder meer vertegenwoordigers van de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging en van de organisator Stichting MXGP Assen.

Koning op het TT Circuit

De Motocross of Nations werd dit jaar weer voor het eerst in 15 jaar in Nederland gereden en staat op de topsportkalender van NOC / NSF. De wedstrijd vindt zijn oorsprong in Nederland. In 1947 werd de wedstrijd voor het eerst gehouden in Duinrell, Wassenaar.

Foto's © ANP, BSR Agency / Patrick van Katwijk

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in