Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Koning Frederik schonk koningin Mary dít speciale cadeau op zijn eerste verjaardag als koning

Een cadeau van onschatbare waarde.

koning frederik koningin mary cadeau

Gisteren stond geheel in het teken van de verjaardag van koning Frederik. En hoewel dit zijn eerste verjaardag was als koning, kon hij het niet laten om zijn vrouw, koningin Mary, in het zonnetje te zetten. Zo gaf hij haar op zijn grote dag, een cadeau van onschatbare waarde. Ahw!

Grootcommandeurskruis in de Orde van de Dannebrog

Het Deense koninklijk huis maakte recent bekend dat koning Frederik een wel heel speciaal cadeau aan koningin Mary heeft gegeven. Zo heeft hij haar het Grootcommandeurskruis in de Orde van de Dannebrog gegeven. Deze onderscheiding heeft echter een hele belangrijke betekenis. Zo mag de Orde van de Dannebrog alleen toegekend worden aan personen met nauwe familiebanden met het Deense koningshuis. Een perfect cadeau met een prachtige betekenis dus!

Het glinsterende kruis werd eerder gedragen door wijlen prins Henrik – de echtgenoot van prinses Margrethe. Zijn initialen stonden dan ook in eerste instantie boven het kruis. Echter, zijn deze inmiddels vervangen door de initialen van koning Frederik. Omringd door kroonemblemen en de sprankelende diamanten, weten we in ieder geval zeker dat Mary tijdens officiële gelegenheden zal rond gaan paraderen met het prachtige juweel. Een waar pronkstuk, als je het ons vraagt!

Zeven Grootcommandeurs in de Orde van Dannebrog

Inmiddels zijn er zeven Grootcommandeurs in de Orde van Dannebrog. Zo zijn – natuurlijk – Frederik en Mary er twee van, maar ook andere royals mogen zich Grootcommandeur noemen. Zo hebben prinses Margrethe, prins Joachim, prinses Benedikte, koning Carl XVI Gustaf van Zweden en Harald V van Noorwegen ook zo'n prachtig kruisje mogen ontvangen.

Echter, heeft het lang geduurd tot er weer een Deense royal werd bekroond met deze onderscheiding. Zo waren Frederik en zijn broer Joachim in 2004 de laatsten die deze mocht ontvangen. Sterker nog: vrouwen mogen de Orde pas ontvangen sinds 1951. En dat terwijl Christian VIII de traditie in 1840 al eens verbrak toen hij de Orde aan de weduwe van Frederik VI, koningin Marie Sophie Frederikke schonk.

Royalty
  • Hello! Magazine
  • NL Beeld