Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Koning Felipe en koningin Letizia: diner, flamenco én diplomatie

Koning Felipe en koningin Letizia ontvingen de top van de EU in stijl met een diner, flamenco én diplomatie.

The King of Spain Felipe VI and his wife Queen Letizia

Als heel Europa op een top in je land is, kun je als royals niet achterover gaan leunen. Koning Felipe en koningin Letizia van Spanje nodigden de wereldleiders die in het land zijn vanwege de EU-top dan ook uit voor een diner.

ANP / AFP

Onder anderen demissionair premier Rutte was donderdagavond aanwezig bij het diner in het Alhambra Paleis in Granada. In die stad wordt de Summit of the European Political Community gehouden.

Getty Images

Letizia hield het vrij eenvoudig: ze droeg een Carolina Herrera op repeat met erbij haar Magrit clutch en Manolo's.

Getty Images

Het Spaanse koningspaar schudde alle aanwezigen voor binnenkomst de hand en maakte een kort praatje. De gasten ontkwamen niet aan een flamenco performance. Volgens Spaanse media kregen ze daarna een diner voorgeschoteld van de Spaanse chef-kok Paco Morales, die twee Michelin-sterren heeft.

Felipe hield ook een toespraak en zei daarin onder meer dat hij hoopte dat de leiders zich vrijdag laten inspireren door de “geest van Granada” en dat diversiteit juist een “voordeel” kan zijn.

De leiders van de 27 EU-lidstaten hebben een informele bijeenkomst. Er wordt gesproken over onder meer migratie en uitbreiding van de EU.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Royalty
  • Getty Images