Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Koning Charles en kroonprins William bezoeken De Rij der Rijen

De wachttijd is inmiddels opgelopen tot meer dan 24 uur. Dat de dood van koningin Elizabeth de nodige emoties zou opwekken was wel te verwachten, maar dat het Verenigd Koninkrijk in het algemeen en Londen in het bijzonder voor het Olympisch Kampioenschap Rouwen zou gaan? Het verbaast velen en het...

Koning Charles en kroonprins William bezoeken De Rij der Rijen

De wachttijd is inmiddels opgelopen tot meer dan 24 uur.

Dat de dood van koningin Elizabeth de nodige emoties zou opwekken was wel te verwachten, maar dat het Verenigd Koninkrijk in het algemeen en Londen in het bijzonder voor het Olympisch Kampioenschap Rouwen zou gaan?

Het verbaast velen en het treft de Windsors die niet hadden verwacht dat de reacties zó massaal zouden zijn. Een paar bezoeken die ze de afgelopen week hebben afgelegd om mensen te bedanken voor alle steun en vrijwilligers te bedanken voor hun inzet stonden in het draaiboek.

Maar er zijn ook last minute en op eigen initiatief bezoeken ingelast. Zoals dat van koning Charles en kroonprins William, die eerst samen hulpdiensten bezochten...

...waarna William naar de Rij der Rijen voor Westminster Hall ging. De sfeer was monter, de toon wederzijds opgewekt, veelbelovend voor de relatie tussen het volk (of nou ja, de fans van het koningshuis, dan) en de monarchie.

Ook de koning kwam even de wachtenden bedanken en maakte zich vooral bezorgd om hun welzijn: het was nogal koud vannacht en sommige mensen waren onderkoeld geraakt. 

Charles, Camilla, Catherine en William waren eerder vandaag hosts bij een lunch voor vertegenwoordigers van de Gemenebest.

Kate droeg voor het eerst een driesnoer met parels, als eerbetoon aan haar schoonoma, die erin kon worden uitgetekend. Het is vermoedelijk geleend uit de collectie van Elizabeth. 

En prins Edward en zijn vrouw Sophie liepen van Buckingham Palace naar Clarence House om mensen te begroeten en te bedanken. Als dit het nieuwe gezicht van de monarchie is, dan kunnen we er aan wennen!

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in