Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Kleedster Angela Kelly aan de gin na kapbeurt van de Queen

Een amateurkapper aan de slag met een schaar en een iconisch kapsel. Angela Kelly, de persoonlijke assistent van koningin Elizabeth, was erg zenuwachtig toen ze tijdens de coronacrisis opeens voor het haar van de Queen moest zorgen. Normaal gesproken kwam eens per week een kapper langs (Schot Ian...

Kleedster Angela Kelly aan de gin na kapbeurt van de Queen

Een amateurkapper aan de slag met een schaar en een iconisch kapsel.

Angela Kelly, de persoonlijke assistent van koningin Elizabeth, was erg zenuwachtig toen ze tijdens de coronacrisis opeens voor het haar van de Queen moest zorgen.

Normaal gesproken kwam eens per week een kapper langs (Schot Ian Carmichael kapte de Queen liefst 23 jaar), maar om het aantal contacten zoveel mogelijk te beperken, moest iemand in de royal bubbel het overnemen en daarvoor was Angela als kleedster, persoonlijk assistent en vertrouweling de aanwezen persoon.

Elizabeth hielp haar een handje door tips te geven en beloonde haar hulp na afloop met een gin & tonic, zo staat in een heruitgave van Kelly’s boek The Other Side of the Coin. Daarin is een extra hoofdstuk opgenomen over het Britse paleisleven tijdens de pandemie.

“Vanaf maart 2020 waste en stylede ik elke week het haar van de koningin,” zegt Kelly in het toegevoegde hoofdstuk dat Hello al in handen heeft. “Ik trimde het zelfs als dat nodig was. Mijn team noemde het Kelly’s Salon. De koningin wist dat ik nerveus was en de eerste twee weken trilde ik. Ik had haar haar maar één of twee keer eerder gedaan.”

Volgens Angela was de koningin heel vriendelijk toen ze voor het eerst met de krulspelden aan de gang ging. Dat veranderde na verloop van tijd wel een beetje, aldus Kelly. “Naarmate ik meer zelfvertrouwen kreeg, dacht de Queen soms dat ik een professional was. Dan riep ze: ’Niet doen, doe het op deze manier’. Dan dacht ik: mijn god, ik heb een gin-tonic nodig!” En HM was vast ook wel aan een borrel toe. 

Zo ontstond een nieuwe traditie, zegt Kelly. Elke keer als ze klaar was met het haar van de koningin dronk ze een gin-tonic. Een paar keer, toen het kapsel van de koningin goed moest zitten voor haar televisietoespraken, had ze een hele fles gin nodig, schrijft ze grappend. “Toen moest ik haar haar perfect krijgen. Toen ze later ook ging zoomen werd het helemaal druk in Kelly’s Salon. Gelukkig had ik maar één klant!”

Foto's (c) Getty Images, Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in