Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Klassiek avondje uit: Oranjes vieren 100 jaar Bach

Nederlandse Bachvereniging jubileert in Utrecht. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima waren vanavond aanwezig bij de viering van het 100-jarig jubileum van de Nederlandse Bachvereniging in TivoliVredenburg in Utrecht. HM droeg een bekende blush outfit van Natan... ...met een wijde palazzobr...

Klassiek avondje uit: Oranjes vieren 100 jaar Bach

Nederlandse Bachvereniging jubileert in Utrecht.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima waren vanavond aanwezig bij de viering van het 100-jarig jubileum van de Nederlandse Bachvereniging in TivoliVredenburg in Utrecht.

HM droeg een bekende blush outfit van Natan...

...met een wijde palazzobroek die in 2018 zijn debuut maakte bij de musicalpremière van The Colour Purple. De Bachvereniging werd in 1921 opgericht om Bachs Matthäus-Passion uit te voeren in de Grote Kerk in Naarden. Het vocaal-instrumentaal ensemble verzorgt jaarlijks ruim zestig concerten in binnen- en buitenland.

All of Bach

Met het project ‘All of Bach’ probeert de Bachvereniging de muziek van Bach voor iedereen toegankelijk te maken via YouTube.

Daarnaast leidt de Bachvereniging via het Young Bach Fellowship barokmusici op, worden amateurmusici in de regio Utrecht gecoacht en brengt ze via educatieprogramma’s jongeren in contact met het werk van Bach.

Notabelen willen speechen...

Tijdens de jubileumviering hielden de directeur-bestuurder van de Nederlandse Bachvereniging en de van burgemeester Utrecht een toespraak. Aansluitend speelde de Bachvereniging onder leiding van Shunske Sato het werk Die Kunst der Fuge. Bijzonder aan deze compositie is dat onbekend is voor welke instrumenten het is geschreven.

Vanuit verschillende plekken in de zaal speelden kwartetten delen (fuga’s). Lichtkunstenaar Folkert Uhde ondersteunde met zijn werk het optreden van de musici. Na het concert sprak het koninklijk paar nog met musici en betrokkenen bij de Bachvereniging.

Foto's (c) ANP 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in