Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Kijktip: het echte leven van de Britse adel

Hoe is het om in 2022 tot de Engelse aristocratie te behoren?  Het wel en wee van de Britse aristocratie blijft normaal gesproken achter gesloten deuren. Maar in de serie 'Het echte leven van de Britse adel' doet een aantal leden een (huishoud)boekje open. En dan wordt al snel duidelijk dat de fi...

Kijktip: het echte leven van de Britse adel

Hoe is het om in 2022 tot de Engelse aristocratie te behoren? 

Het wel en wee van de Britse aristocratie blijft normaal gesproken achter gesloten deuren. Maar in de serie 'Het echte leven van de Britse adel' doet een aantal leden een (huishoud)boekje open. En dan wordt al snel duidelijk dat de financiële uitdagingen waar huizen als Downton Abbey mee te maken hebben een behoorlijke wissel op het leven kunnen trekken.

In de serie maak je kennis met Lord Ivar Mountbatten en zijn echtgenoot James. Zij huren chef-kok Jean-Christophe Novelli in en organiseren een pop-updiner in hun statige huis Bridwell. Het menu kost maar liefst 190 euro per persoon en het is de vraag of de veeleisende gasten tevreden zullen zijn.

Lord en Lady Fitzalan-Howard proberen ondertussen geld bij te verdienen om de exorbitante kosten van hun landhuis te kunnen betalen. Ze willen een deel van hun landgoed in een wijngaard veranderen. Nadat ze de eerste fles wijn hebben gebotteld, vragen ze advies aan hun vrienden, Alexandra Sitwell en echtgenoot Rick, die eigenaar zijn van een succesvolle wijngaard in Groot-Brittannië.

Deze driedelige serie is te zien vanaf vanavond, dinsdag 9 augustus om 21.20 uur bij Omroep Max op NPO 1.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in