Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

‘Juan-Carlos had 5000 vrouwen’

Een nieuw boek claimt dat de Spaanse koning Juan Carlos (79) het bed deelde met vijfduizend vrouwen. Er gaan al jaren wilde verhalen over de vader van koning Felipe, maar zo bont was het nog nooit. Juan Carlos mag dan nog altijd getrouwd zijn met Sofia, dat huwelijk zou al ruim 35 jaar alleen nog...

‘Juan-Carlos had 5000 vrouwen’

Een nieuw boek claimt dat de Spaanse koning Juan Carlos (79) het bed deelde met vijfduizend vrouwen. Er gaan al jaren wilde verhalen over de vader van koning Felipe, maar zo bont was het nog nooit.

Juan Carlos mag dan nog altijd getrouwd zijn met Sofia, dat huwelijk zou al ruim 35 jaar alleen nog voor de show zijn. In de tussentijd veroverde de koning volgens militair historicus Amadeo Martínez Inglés bijna elke vrouw die op zijn pad kwam. Hij schreef er een boek over dat in september uitkomt.

Spionnentaferelen

Inglés baseert zijn claims op spionagerapporten van dictator Franco. Daaruit zou blijken dat de koning tussen 1976 en 1994 alleen al 2.154 vrouwen zijn bed in wist te krijgen. Bekende en onbekende vrouwen, zo zoemt al veel langer rond: ook prinses Diana zou volgens een beroemd gerucht ook gevallen zijn voor zijn Spaanse charmes.

Daarnaast zou de voormalige koning jarenlang een 'dubbelleven' hebben geleid met de Duitse aristocrate Corinna zu Sayn-Wittgenstein. Sofia was op dit punt al lang en breed klaar met haar echtgenoot. Volgens het nieuwe boek betrapte zij hem ooit met een beroemde actrice in bed. Saillant detail: Sofia had haar kinderen meegenomen de slaapkamer in om hun vader – die alleen zou zijn – te verrassen.