Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Josine van Modekoningin Máxima over royal bloopers

Het zijn soms net echte mensen 😉 Rood is een kleur die iedereen flatteert, maar hoe is dat eigenlijk met scháámrood? Dit zijn de 15 klassieke en vooral ook heel herkenbare royal bloopers. Mijn grootste vijand. Zo omschreef prinses Diana in de jaren negentig de wind. Opwaaiende rokken, verfomfaaid...

Josine van Modekoningin Máxima over royal bloopers

Het zijn soms net echte mensen ?

Rood is een kleur die iedereen flatteert, maar hoe is dat eigenlijk met scháámrood? Dit zijn de 15 klassieke en vooral ook heel herkenbare royal bloopers.

Mijn grootste vijand. Zo omschreef prinses Diana in de jaren negentig de wind. Opwaaiende rokken, verfomfaaide kapsels: steeds als ze helemaal klaar was voor een elegant rode loper-moment, gooide een windvlaag roet in het eten.

Hertogin Kate heeft ook een abonnement op Marilyn Monroe-momentjes.  

Met dank aan verzwaarde zomen zien we koningin Máxima’s bovenbenen zelden, maar in Normandië (2014) ging het wel even mis.

Je hebt er speciale hoedenspelden voor, maar toch waaien er nog heel wat koninklijke hoofddeksels weg. Nu kan ik uit eigen ervaring zeggen dat ze beter kunnen wégwaaien dan dat ze vóór je gezicht schuiven. Ik had dat als kleutertje en fietste pardoes met hoedje en al tegen een betonnen pilaar aan. De tranen van mijn vader, die vlak achter mij fietste, vergeet ik nooit meer. De blauwe plekken en het bloed evenmin.

Rode lopers gaan ook nog weleens hun eigen gang:

En om het thema ‘wind’ gelijk maar even af te ronden: een paraplu kan eveneens voor schaamrood zorgen. Is het niet bij de royal zelf, dan is het wel bij de helpende hand in kwestie.

Hakken en stoeptegels: het blijft een gewaagde combinatie.

Hakken en roosters trouwens ook.

Nog iets wat slecht samen gaat: zwarte kleding en lichte lingerie. Als je wordt gefotografeerd kun je beter kiezen voor een rode BH, die licht minder op: links Victoria van Zweden, rechts Letizia van Spanje. 

Een extra laagje toevoegen kan ook veel schaamrood voorkomen, zeker bij gebreide rokken #doorkijkje

Trappen kunnen eveneens flinke lastpakken zijn. De Spaanse koningin Sofia viel in het jaar 2000 als een blok voor president Clinton, maar helaas niet alleen op de figuurlijke manier.

Haar rok waaide op, haar vlucht had vertraging door een storm én ze gleed uit op de vliegtuigtrap: 16 september 1991 was niet Diana’s dag.

In januari 2012 kwam de Finse president op bezoek bij de Deense royals. De echtgenoot van de president mocht ook mee en keek zijn ogen uit. Nu is dat laatste doorgaans geen probleem, maar het maakt wel uit in welke richting ze dan gaan. #genant

Een warme zaal en een lange speech - ik denk dat iedereen deze gevaarlijke combinatie wel kent. Prinses Beatrix in ieder geval wel. Met regelmaat zie ik haar knikkebollen als er iemand achter de katheder staat.   

Bij de doop van onze jongste was het nogal een chaos in mijn leven. Ik was verhuisd in de kraamweek, kwam in een klushuis terecht en te midden van alle drukte moest ik ook nog een keurige outfit scoren voor de doopdienst. Lang verhaal kort: toen de dominee aan zijn preek begon, voelde ik iets prikkelen op mijn rug. Iets van papier, met daarop een prijs en streepjescode. Jup, ik was het prijskaartje vergeten. Gelukkig ben ik niet de enige die zoiets overkomt #Meghan

De slopende royal hoort ook wel in dit overzicht thuis. Beatrix trok in 2010 de toeter van een oude auto kapot.

Prinses Mary liet op haar beurt een kostbare prijs op de grond vallen tijdens een prijsuitreiking.

Schaars gekleed publiek levert ook nog wel eens geinige kiekjes op. “I’ve waiting all day for this” grinnikte Diana toen ze -met blosjes op haar wangen - naast deze Speedo’s mocht poseren.

Koningin Juliana droeg op de trouwdag van prinses Beatrix een prachtige verenhoed. Klein detail: het hoofddeksel stond verkeerd om. Sindsdien worden koninklijke mantelpakken, jurken en hoeden vaak binnenin voorzien van wat kruissteekjes of pailletten, zodat gelijk duidelijk is wat de voorkant is.

En misschien wel de meest herkenbare: de dwalende kus. Begin je links, begin je rechts? Als je niet uitkijkt, eindigt de drieluik in een kus op de mond. Vraag maar aan Meghan.

Foto's (c) Getty Images, ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in