Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Josine van Modekoningin Máxima over het Royal Haarnetje

'Alles onder controle, maar wel even letten op de kleur, dames.' Lange lokken kun je prima in bedwang houden met een bus haarlak, maar de royals hebben ook nog een andere optie achter de hand: het haarnetje. Overdag kunnen ze er ook wat van, maar vooral ’s avonds pakken ze aan het hof graag uit m...

Josine van Modekoningin Máxima over het Royal Haarnetje

'Alles onder controle, maar wel even letten op de kleur, dames.'

Lange lokken kun je prima in bedwang houden met een bus haarlak, maar de royals hebben ook nog een andere optie achter de hand: het haarnetje.

Overdag kunnen ze er ook wat van, maar vooral ’s avonds pakken ze aan het hof graag uit met ingewikkelde knotten. Soms zijn ze zó chic, zo kunstig gemaakt, dat je ze spontaan op z’n Frans chignons gaat noemen.

Ik vind het altijd weer een feest om naar te kijken, maar de praktische kant van het verhaal triggert me ook. Want hoe hou je kunstwerken van haar in bedwang? Met dank aan prinses Beatrix onderschat geen enkele Nederlander de kracht van een bus goede haarlak, maar er is dus nog een andere mogelijkheid: het haarnet. Of beter gezegd: het haarnetje, want tegenwoordig zijn ze zó verfijnd, dat je ze bijna met een loep moet opzoeken.

Kijk maar naar het kapsel van prinses Victoria van Zweden: het is amper te zien.

Soms zie je het wél, vooral doordat een knot wel héél eigenaardig glad is. Hier Kate, de hertogin van Cambridge met een voorbeeld.

Op onderstaande foto zie je hoe fijnmazig ze kunnen zijn. Hier kan echt geen lokje ontsnappen.

Onderschat de kracht van het haarnetje overigens niet. Zelfs dit enorme bouwwerk op het hoofd van koningin Silvia van Zweden blijft keurig op z’n plek.

Een nette afwerking is natuurlijk wel een pré, want eigenlijk wil je het haarnetje helemaal niet zien, natuurlijk. Helaas blijkt dat soms toch wel een heuse opgave te zijn, want zelfs Victoria’s ervaren kapper struikelt er nog weleens over.

Als je je lokken in een netje stopt, moet je eventueel kleurverschil goed in de gaten houden. Zeker als je kunsthaar in dat netje stopt. Bij dit kapsel van Máxima zie je heel goed het verschil tussen echt en nep.

In Brazilië ging het wel goed qua haarkleur, maar daar bleek een licht haarnetje niet op voorraad. Maar met zo’n prachtig kunstwerkje kun je bij mij wel een potje breken, hoor.

Uit de archieven: dit bijzondere knotjeskapsel van prinses Victoria. Door het netje zie je ook hier weer kleurverschil.

Hier, bij Kate, gaat juist alles goed * zucht*  Wat is dit mooi!

In de paardensport vinden ze subtiliteit blijkbaar niet zo belangrijk, afgaand op dit netje van Zara Tindall, de dochter van prinses Anne.

Maar het haar zit er wél netjes in.

Arme Lady Louise…

Sarah Ferguson, hertogin van York, is de hekkensluiter deze keer. Met een haarnet en XXL-strik in één heeft ze er een bijzonder feestje van gemaakt.

En subtiliteit was toch al nooit haar sterkste punt ?

Foto's (c) Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in