Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Josine van Modekoningin Máxima over de royal liefde voor vlinders

Er fladdert van alles rond op de koninklijke couture! De natuur is een grote inspiratiebron voor veel ontwerpers. Dat er van tijd tot tijd een flinke snuf vlinderpracht neerstrijkt in een koninklijke kledingkast of kluis, is dan ook niet meer dan logisch, volgens Josine van Modekoningin Máxima. D...

Josine van Modekoningin Máxima over de royal liefde voor vlinders

Er fladdert van alles rond op de koninklijke couture!

De natuur is een grote inspiratiebron voor veel ontwerpers. Dat er van tijd tot tijd een flinke snuf vlinderpracht neerstrijkt in een koninklijke kledingkast of kluis, is dan ook niet meer dan logisch, volgens Josine van Modekoningin Máxima.

Dat prinses Beatrice van York een zwak heeft voor bijzondere - soms zelf bizarre- hoeden is algemeen bekend. De WC-bril, gedragen tijdens het huwelijk van prins William en  Catherine, de hertogin van Cambridge, kennen we allemaal. Maar wat dacht je van dit juweeltje?

Kroonprinses Victoria van Zweden koos voor een zachtroze vlindermassa. Doordat de applicaties met een paar steekjes zijn vastgezet, fladderen ze bij elke beweging mee.

In koningin Maxima’s garderobe zijn er inmiddels ook heel wat butterflies neergestreken. Op haar jurken bijvoorbeeld…

... op haar tassen…

….en vanuit de koninklijke kluis.

Met een paar vlinders op de stof heeft een jurk verder helemaal niet zoveel poespas nodig. Koningin Mathilde van België combineerde haar vlinderjurk met een matchende riem.

Of goed, of niet. Iets dergelijks moet de Queen gedacht hebben toen ze deze zoete stof uitzocht.

Prinses Margaret, het zusje van koningin Elizabeth, stond niet bekend om haar subtiliteit, maar schreeuwerig kun je de geborduurde vlinders op deze avondjurk zeker niet noemen. Verrekijker, anyone?

Op deze van-alles-wat jurk van hertogin Kate fladderen er ook een paar rond. 

Bij koningin Letizia van Spanje ontdek je ze op de mouwen en het bovenlijfje van haar zachtroze jurk (check ook even haar sexy plexipumps!)

Vlinders staan bekend om hun kleurenpracht, maar de keuze van prinses Diana viel op witte vlinders op een grijze achtergrond. Geen heel spannende combi, maar haar oversized bril maakt veel goed.

Vlinders als kleuraccent: prinses Beatrix weet er wel raad mee.

Nog eventjes over de vlinders die in de koninklijk kluizen zijn neergestreken. Máxima laat ze graag in veelvoud zien, zo blijkt uit deze gouden set van de Argentijnse juwelier Celedonio.

Letizia draagt ze in haar oren.

En last but not least nog een mooi voorbeeld van Máxima’s vlinderliefde: tijdens het kennismakingsbezoek aan Spanje (2014) droeg ze een vlinderbroche van diamant en opaal in haar blonde lokken.

Foto's (c) Getty Images, Brunopress, ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in