Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Je kunt nu slapen bij de Maharadja!

De eerste royal Airbnb is geopend. Maharadja Padmanabh Singh  – wij mogen prins Pad zeggen – staat aan het hoofd van de familie die krap duizend jaar heerste over de Indiase staat Jaipur. Zijn moeder is politica Diya Kumari, dochter van Sawai Bhawani Singh, de laatste maharadja van Jaipur. Diya v...

Je kunt nu slapen bij de Maharadja!

De eerste royal Airbnb is geopend.

Maharadja Padmanabh Singh  – wij mogen prins Pad zeggen – staat aan het hoofd van de familie die krap duizend jaar heerste over de Indiase staat Jaipur. Zijn moeder is politica Diya Kumari, dochter van Sawai Bhawani Singh, de laatste maharadja van Jaipur. Diya verliefde zich op Narendra Sing, de zoon van een paleismedewerker van haar vader.

Uiteraard was er veel gedoe over deze 'sociale mismatch' en drie kinderen later ging het stel uit elkaar. De bezwaren tegen het huwelijk bleken relatief te zijn. Bij gebrek aan mannelijke opvolgers adopteerde opa Sawai zijn kleinzoon Padmanabh als zijn erfgenaam, zodat het toch all in the family bleef.  

Na de dood van Sawai in 2011 werd prins Pad informeel 'gekroond' als de nieuwe maharadja, hoewel adellijke titels tientallen jaren eerder al werden afgeschaft. Het is dus meer voor de familie en voor de eer dan dat hij ook maar enige macht heeft. Wel is hij sinds zijn achttiende verantwoordelijk voor het beheer van het familiefortuin.

Prins Pad volgde een deel van zijn opleiding in Engeland, speelt polo op hoog niveau en doet af en toe wat modellenwerk voor onder andere Dolce & Gabbana.

En is een vooruitstrevend man, die vanaf vandaag via Airbnb een suite verhuurt in het City Palace, het sprookjesachtige, bijna 300 jaar oude paleis van de familie, dat in een enorme tuin vol pauwen ligt.

Budget is het met 7255 euro voor een overnachting niet, maar het is dan ook de eerste royal accommodatie met gebruik van privélounge, keuken, leuke badkamer en een binnenzwembad. Gasten krijgen bovendien een eigen butler en een gids voor excursies in Rajasthan.

"Mijn eigen reizen met Airbnb hebben er altijd voor gezorgd dat ik me welkom voelde in nieuwe steden en culturen," aldus prins Pad die zegt er naar uit te kijken de magie van zijn streek te kunnen delen. Dit is de mooiste entree van het City Palace. De opbrengsten van de suite gaan naar een stichting die vrouwen en ambachtslieden op het platteland ondersteund #noblesseoblige.

Foto's (c) Zijne Hoogheid Padmanabh Singh / Facebook

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in