Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Japanse royals maken rondrit

Frisse wind door keizerlijk haar en huis. Als ze zich nog zorgen maakten of de Japanse troonwissel wel goed was gevallen bij het volk, konden keizer Naruhito en keizerin Masako gerust zijn. Het volk is in drommen afgekomen op de rijtoer ter gelegenheid van de inhuldiging, een paar weken geleden. ...

Japanse royals maken rondrit

Frisse wind door keizerlijk haar en huis.

Als ze zich nog zorgen maakten of de Japanse troonwissel wel goed was gevallen bij het volk, konden keizer Naruhito en keizerin Masako gerust zijn. Het volk is in drommen afgekomen op de rijtoer ter gelegenheid van de inhuldiging, een paar weken geleden. De rit was destijds even uitgesteld uit piëteit voor de slachtoffers van de toenmalige orkaan van dienst, maar het keizerlijk huis wilde de onderdanen dit wuifmomentje toch niet onthouden.

Het stel reed in een open Toyota Century met royal chrysantenzegel van het Keizerlijk Paleis naar het Akasaka Paleis, een rit van 4,6 kilometer. Langs de route stonden meer dan 100.000 mensen en 26.000 politieagenten.  

De stoet was dan ook streng beveiligd…

…en na afloop poseerden ze nog even bij het Akasaka Paleis.

Bij een eerder volksfeest gisteren was het stel ook al op de toegangsbrug van het paleis verschenen waar ze lantaarns voor de toegestroomde mensen omhoog hielden en Arashi zag optreden.

Hierbij gebeurde iets wat duidelijk maakte dat zelfs in het strenge keizerlijke huis dingen aan het veranderen zijn: op 1:56 zie je Masako even volschieten na de 'Reis naar harmonie'. Mooi.

Foto's (c) ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in