Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Italiaanse troonopvolger prins Emmanuel laat familiebezit veilen

Een verhuizing vraagt om een grote royal opruiming: Italiaanse troonopvolger prins Emmanuel laat 200+ stuks aan familiebezittingen veilen.

veiling savoy italie

Prins Emmanuel-Filibert veilt sieraden en aandenkens van zijn ouders.

Over enkele dagen worden in Génève ongeveer 200 kavels geveild uit de inboedel van de voorheen koninklijke Italiaanse familie. Juwelen, twee motorfietsen, zilverwerk en decoraties van prins Victor-Emmanuel van Savoye, zoon van koning Umberto II van Italië, zullen onder de hamer gaan.

Getty Images

Victor-Emmanuel (86), hier in 1982, verliet dit jaar zijn huis in Vézenas, Zwitserland. De prins en zijn vrouw Marina hebben zich in een van hun andere residenties gevestigd, in Gstaad. Het huis in Zwitserland, bekend om haar ronde vormen moet leeg en daarom wordt een deel van de inboedel geveild, deels fysiek en deels online.

Mondadori via Getty Images

Emmanuel-Filibert (51) groeide op in het huis en handelt de veiling voor zijn ouders af. "We kunnen niet alles houden," zegt hij in La Repubblica. Volgens het veilinghuis Génève Enchères 'dompelen de veilingen het publiek onder in het dagelijkse leven van een koninklijke familie. Royaltyliefhebbers kunnen proberen een eenvoudige bank in wit kunstleer of een delicaat 18e-eeuws kopje te bemachtigen.'

Génève Enchères

Veel prinselijke prullaria, dus, maar ook wel een paar mooie stukken. Tot de belangrijkste items in de veiling behoren twee motorfietsen, waaronder een Indiana Sport Scout uit 1941. De prijs wordt geschat tussen 15.000 en 20.000 Zwitserse frank, oftewel tussen 15.600 en 21.000 euro. De motoren stammen uit de tijd dat prins Victor-Emmanuel als rock-'n-roll-prins met getatoeëerde armen toerde met Johnny Hallyday.

Génève Enchères

In het aanbod veel objects d'art als bijzondere sigarenkistjes, doosjes in de vorm van een nijlpaard of schildpad, hedendaagse en oude sculpturen maar ook tal van sieraden. Ringen, zilveren armbanden, smaragdgroene hangers en Jaeger-LeCoultre-, Philippe Pateck- en Breguet-horloges, maar ook broches van Van Cleef & Arpels. De duurste kavels zijn horloges en motorfietsen. Het duurste juweel is een saffieren collier. Cyril Duval van het veilinghuis zegt dat de schattingen niet zoveel zeggen: "Het is een collectie voor liefhebbers, met stukken die een verhaal hebben."

Italië is sinds 1946 een republiek, de familie heeft geen macht meer en draait niet of nauwelijks mee in het aristocircuit. De veiling heet Savoia Collection, Jewels and Watches.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Royalty
  • Génève Enchères