Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Is dit Máxima's verjaardagscadeau?

Een intrigerende nieuwe ring om de Majesteitelijke vinger. Haar outfit voor een bezoek aan het Leids Universitair Medisch Centrum mocht subtiel heten, maar de ring om haar rechterringvinger was dat alleszins niet. Twee flinke parels, op zijn plek gehouden door een brede, ronde gouden band... hoe ...

Is dit Máxima's verjaardagscadeau?

Een intrigerende nieuwe ring om de Majesteitelijke vinger.

Haar outfit voor een bezoek aan het Leids Universitair Medisch Centrum mocht subtiel heten, maar de ring om haar rechterringvinger was dat alleszins niet.

Twee flinke parels, op zijn plek gehouden door een brede, ronde gouden band... hoe verder we er op inzoomden, hoe vreemder het werd.

Want zaten die parels nou vast tussen... tandjes? Was het een draak? Of toch een leeuw met golvende manen? 

Dat laatste lijkt waarschijnlijk, want een online speurtocht bracht ons naar de showroom van Gucci waar ze wel vaker ringen met dubbele glasparels maken. En ook grossieren in dergelijke kronkelende ringen.

Dit leeuwenexemplaar is het nadrukkelijk niet, maar een variant van een leeuw of draak of slang met parels van Gucci? Dat zit er dik in.

Wat de vraag oproept: waar komt die vandaan? Was het wellicht een verjaardagscadeau van onze koning? Het antwoord op die vraag krijgen we misschien nooit, maar de Nederlandse leeuw als sieraad zou natuurlijk wél heerlijk on brand zijn.

Beeld: Gucci/Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in