Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Is dit de nieuwe school van George, Charlotte en Louis?

De wachtlijst voor Lambrook is opeens ontploft. Met het oog op de vermoedelijke verhuizing van de Cambridge'jes van Londen naar Berkshire wordt druk gespeculeerd over de nieuwe school van George, Charlotte en Louis. Prins William en hertogin Kate zijn nogal hands-on ouders, die niet erg gevoelig ...

Is dit de nieuwe school van George, Charlotte en Louis?

De wachtlijst voor Lambrook is opeens ontploft.

Met het oog op de vermoedelijke verhuizing van de Cambridge'jes van Londen naar Berkshire wordt druk gespeculeerd over de nieuwe school van George, Charlotte en Louis.

Prins William en hertogin Kate zijn nogal hands-on ouders, die niet erg gevoelig zijn voor tradities als het op de opvoeding van hun kinderen aankomt. Het lag al voor de hand dat ze George (9) nog niet – zoals zijn vader op die leeftijd naar Ludgrove ging – naar kostschool zouden sturen.

Afgaand op geruchten rond Kensington Palace wordt het Lambrook School, waar zowel George als Charlotte en Louis dagleerlingen worden (met de optie om ook eens een nachtje te blijven slapen, tegen bijbetaling). Royals houden de schoolkeuze voor hun kinderen zo lang mogelijk stil om te voorkomen dat zich mensen aanmelden die het wel interessant vinden dat hun kind met de aanstaande koning naar school gaat, maar Lambrook wordt als optie zo serieus genomen dat er inmiddels toch een enorme wachtlijst is.  

De school ligt in een groene parkachtige omgeving en is een kwartiertje rijden vanaf Adelaide Cottage, de gedoodverfde nieuwe woning van het gezin bij Windsor Castle. In Londen hebben Kate dan wel William jarenlang de ochtendspits getrotseerd om de kinderen op tijd op St. Thomas's Battersea te krijgen, wat makkelijker woon-schoolverkeer zal welkom zijn.

De school is 'niet de chicste', maar staat wel zeer goed bekend: ontspannen sfeer, een niet al te formeel uniform,  gemeenschapszin en er wordt niet zo extreem gepusht op prestaties als op veel scholen in Londen. Het is daarnaast een gemengde school, zodat Charlotte niet elders naartoe hoeft worden gebracht en de beveiliging gecentreerd kan worden.

Charlotte's eerste schooldag op St Thomas's Battersea in 2019

Voor George en Charlotte zal het wel even slikken zijn dat ze voortaan ook op zaterdag naar school zullen moeten. Daar staat tegenover dat Lambrook inzet op 'scharrelkinderen' die veel buiten sporten, spelen en leren, precies wat Kate heel belangrijk vindt. Het wachten is nu op de officiële bekendmaking van de verhuizing, die elk moment kan komen.