In Ethiopië wordt Máxima druk gefilmd

In Ethiopië wordt Máxima druk gefilmd

Koningin Máxima is vandaag (dinsdag) en morgen in Ethiopië namens de VN. En wordt gevolgd door een cameraploeg voor een documentaire die we natuurlijk willen zien.

Onze koningin zet zich in voor het ontwikkelen financiële diensten zoals een bankrekening of een lening in landen waar inwoners daar beperkt toegang toe hebben. En in Ethiopië is dat zeker het geval.

De regering van Ethiopië ontwikkelt momenteel beleid om de economie te stimuleren. Koningin Máxima spreekt daarom onder anderen met regeringsvertegenwoordigers, VN-ontwikkelingspartners en de private sector over hoe dit gerealiseerd kan worden.

In Ethiopië wordt Máxima druk gefilmd

Gevolgd door documentaire-crew

Ze begon haar bezoek vandaag bij het lokale VN-kantoor, waar ze verschillende gesprekken voerde, onder andere met de president en minister-president van Ethiopië. Daarbij droeg ze een microfoontje, want de NTR volgt haar voor een documentaire helemaal over haar VN-werk, dat ze dit jaar precies tien jaar doet.

Later deze trip gaat ze twee keer op veldbezoek. Dan spreekt ze met boeren die gerst leveren aan een bierbrouwerij, en gaat ze op bezoek bij een 'mobile money platform', dat locals helpt om digitaal bij hun geld te kunnen. 

Tweede keer in Ethiopië

Máxima was in december 2013 voor het laatst in Ethiopië, ook toen namens de VN. In de tussenliggende jaren hield ze contact over de voortgang van inclusieve financiering in het land. Tijdens het Wereld Economisch Forum en de vergaderingen van de Wereldbank eerder dit jaar had ze ook al gesprekken met ministers uit het land.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in