Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

‘Ik was een gevangene in mijn eigen huis’

De tabloids lustten haar wel rauw, en het Britse volk moest niets van haar weten. Inmiddels is ze volledig opgenomen in de royal family. En doet Camilla eindelijk haar verhaal. Vreselijke tijd“Het was een verschrikking die ik mijn ergste vijand niet zou toewensen”, zei Camilla vorige week tijdens...

‘Ik was een gevangene in mijn eigen huis’

De tabloids lustten haar wel rauw, en het Britse volk moest niets van haar weten. Inmiddels is ze volledig opgenomen in de royal family. En doet Camilla eindelijk haar verhaal.

Vreselijke tijd

“Het was een verschrikking die ik mijn ergste vijand niet zou toewensen”, zei Camilla vorige week tijdens een interview met The Mail on Sunday. Het was de eerste keer dat de Duchess of Cornwall zich uitsprak over hoe zij het moment beleefde dat ze in de publieke perceptie de plek van Diana innam. “Ik was een gevangene in mijn eigen huis”, zei ze ook. “Ik kon helemaal nergens naartoe. Een vreselijke tijd die ik zonder mijn kinderen (Tom en Laura, red.) niet door was gekomen.”

Lees ook: The Queen zet haar kleinkinderen aan het werk

Met z’n drieën

De geschiedenis van Charles en Camilla is welbekend. Camilla Parker viel in de jaren zeventig voor prins Charles, maar toen hij met de marine naar het buitenland vertrok, ging de relatie uit en trouwde zij met een ander. Charles gaf zijn jawoord aan Diana, en daarmee leek het over en uit. Maar dat was natuurlijk niet zo. “Er zaten drie mensen in onze relatie”, zei Diana er zelf over nadat haar 'sprookjeshuwelijk' knapte. Het hele land, maar eigenlijk de hele wereld leefde met haar mee. En Camilla werd in de jaren negentig een soort internationale boeman, met ‘Camillagate’ (inclusief gelekte tapes) als hoogtepunt.

Uiteindelijk trouwde ze in 2005 alsnog met haar Charles en nu is het vaarwater alweer twaalf jaar rustig. Ook binnen het paleis, waar Camilla enorm hard voor werkt met zo’n 200 publieke verplichtingen per jaar. Deze zomer wordt ze zeventig, aan de zijde van haar grote liefde.