Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Hoera! Deens koningshuis deelt nieuwe foto's van jarige Margrethe

De koningin is 84 jaar geworden.

margrethe

Feest in Denemarken! Koningin Margrethe mag vandaag namelijk 84 kaarsjes uitblazen. Het paleis deelt speciaal voor haar verjaardag nieuwe foto's op hun Instagram-account.

Aftreden

Het is de eerste verjaardag van de koningin sinds ze afgelopen december bekendmaakte af te treden. Precies 52 jaren nadat zij de troon had bestegen, vond ze het tijd om er een eind aan te breien. En zodoende kan de koningin zich de komende jaren volop bezighouden met haar eindeloze creatieve hobby’s, terwijl zoonlief alle koninklijke zaken in goede banen leidt.

Op veel andere plekken is het ‘gewoon’ traditie om voor het leven op de troon te blijven zitten. Toch koos Margrethe ervoor om met deze traditie te breken. En we geven haar groot gelijk. Wanneer je als tachtigplusser je royal duties niet meer kunt uitvoeren omdat je gezondheid het niet toelaat, dan begint men toch vaak enige vraagtekens te zetten bij hoe geschikt je bent voor je rol. Margrethe liet bovendien zelf in haar nieuwjaarsspeech doorschemeren dat de heftige rugoperatie die zij moest ondergaan onder andere meewoog bij haar beslissing.

Jarig

Dat Margrethe volop van haar pensioen geniet, blijkt wel uit de foto's die het koningshuis speciaal voor haar verjaardag deelt op social media. "Vandaag is Hare Majesteit Koningin Margrethe's 84ste verjaardag", klinkt het in de caption bij een tweetal foto's.

De foto's zijn op kasteel Fredensborg genomen. "Bij de gelegenheid van vandaag zijn nieuwe foto's van Zijne Majesteit, genomen op het kasteel Fredensborg, gepubliceerd. Op dezelfde plek viert Koningin Margrethe vandaag privé haar verjaardag in gezelschap van familie en vrienden." We zien een stralende Margrethe lachen naar de camera en op de tweede foto wandelt ze met haar teckel door door de gangen van het paleis. Zoet!

Royalty
  • Deens Koningshuis
  • Keld Navntoft, Kongehuset ©