Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Hoe Mike Tindall het geheime wapen van de Windsors werd

Met zijn informele houding blijkt Mike Tindall onverwacht een hele aanwinst voor de Windsors (en een maatje voor William).

ascot mike tindall zara william

Mike Tindall (45), getrouwd met Zara, de dochter van prinses Anne, is het type 'ruwe bolster, blanke pit'.

Oud-prof rugby'er, voormalig bingedrinker, tegenwoordig toegewijd vader en echtgenoot en sportcommentator met een vrij hilarische podcast,  The Good, The Bad and The Rugby.

Kensington Palace

Bij officiële Windsor aangelegenheden gedraagt hij zich voorbeeldig, maar hij is ook degene die wel eens heerlijk uit de school klapt. "Ik ken de Prins van Wales als One Pint Willy want hij is niet een van de beste drinkers," meldde hij onlangs. "Oh my God. It’s out there now. Sorry, Sir."

Getty Images

Dat Sir was waarschijnlijk ironisch bedoeld, want hij begroette de troonopvolger ook al eens met een 'Hoest, kale?' waarop de toekomstige koning van het Verenigd Koninkrijk 'Wat kan het jou schelen, dikzak?' antwoordde. Dit soort indiscreties zou pijnlijk kunnen zijn, ware het niet dat Mike zo charmant is dat niemand het hem kwalijk neemt.

WireImage

Niet dat Buckingham Palace hem zal aanmoedigen, maar wat Mike zich wel eens laat ontvallen (Kate kan tot zijn frustratie harder lopen dan hij), straalt tot nu toe louter gunstig af op de koninklijke familie. Net als Sarah Ferguson dat doet over haar (ex)schoonfamilie belicht hij op een luchtige manier hun menselijke kanten en dat is alleen maar goed voor de populariteit van de royals.  

WireImage

Feit is dat prins William en Mike het samen goed kunnen vinden, op een mannen-onder-elkaar-manier. Ze zijn generatiegenoten, allebei vader van drie, allebei aards ingesteld en getrouwd met een al even nuchtere vrouw. Zara is wat minder kledinggek dan Catherine, maar heeft dan ook geen royal taken. Privé kun je de prinses van Wales net als Zara uittekenen in jeans, bij voorkeur ergens buiten met de kinderen, modder geen bezwaar.

WireImage

Catherine, zelf geen paardenmeisje, heeft zich er bij neergelegd dat dochter Charlotte het wel is en dat er bij Zara en haar moeder geen ander gespreksonderwerp is. Zara heeft met Cath als inspiratie de afgelopen jaren wat aan haar stijl gesleuteld en zo aanzienlijk lucratiever schnabbels binnen gesleept. De wisselwerking tussen de gezinnen in positief, hartelijk en informeel.

Je kunt er niet onderuit dat grappige, plagerige Mike voor William is wat Harry ooit was: een maatje in de familie, de oom voor zijn kinderen die een beetje buiten de lijntjes kleurt en degene met wie hij eindeloos over sport kan praten.

Getty Images

Zelfs Mike's deelname aan realityshow I’m a Celebrity…Get Me Out of Here! was een succes. Zoals royalty journalist Hannah Furness zegt: "De publieke opinie is dat als híj de familie graag mag, ze vast wel zullen deugen." Met zoveel goedkeuring kun je als troonopvolger wel een plaagstootje (of twee) hebben.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Royalty
  • Getty Images