Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Hier koopt koningin Máxima haar tompouces

De oudste bakkerij van Nederland is opnieuw hofleverancier geworden. Bakker Klink in Voorburg bakt al sinds 1795 brood. "Vanaf 1612 is op deze hoek al een bakkerij gevestigd maar omdat het pas vanaf 1795 Bakkerij Klink heet, tellen we vanaf deze datum," aldus bakker Max van der Zijden in het Alge...

Hier koopt koningin Máxima haar tompouces

De oudste bakkerij van Nederland is opnieuw hofleverancier geworden.

Bakker Klink in Voorburg bakt al sinds 1795 brood. "Vanaf 1612 is op deze hoek al een bakkerij gevestigd maar omdat het pas vanaf 1795 Bakkerij Klink heet, tellen we vanaf deze datum," aldus bakker Max van der Zijden in het Algemeen Dagblad.

Hij komt uit een oud bakkersgeslacht dat al sinds 1648 brood bakt, in eerste instantie in Monster. In 2019 nam hij Bakker Klink en de zes winkels in Voorburg en Den Haag die erbij horen over, met alle historie en recepten.

Zelf nam hij een eigen succesnummer mee: een dubbeldekker-tompouce (recept uit 1875) met klassieke mokkafondant als topping, waar ook in Huis ten Bosch hartstochtelijk mee wordt gekruimeld.

Hofleverancier

Nu was Bakker Klink al hofleverancier, maar als een zaak wordt overgenomen, moet er opnieuw een aanvraag worden gedaan. Dit voorjaar kreeg de bakker het predicaat opnieuw.

"Onofficieel waren we dat al," zegt Van der Zijden. "Want we bakken al heel lang voor het paleis. Om het te vieren ben ik meteen even persoonlijk langsgegaan. Met een bedankbriefje én met een oranje chipolata en marsepein taart. Ik weet wel wat ze lekker vinden op het Noordeinde."

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in