Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Hey big spender: Queen Elizabeth's kerstbegroting

December is voor ons allemaal een dure maand, met borrels, etentjes, cadeautjes voor onder de boom... maar voor kerstlover koningin Elizabeth loopt het pas écht in de papieren. En nee, dan hebben we het niet over de fopcadeaus die de royals elk jaar onderling uitwisselen op Sandringham. Maar over...

Hey big spender: Queen Elizabeth's kerstbegroting

December is voor ons allemaal een dure maand, met borrels, etentjes, cadeautjes voor onder de boom... maar voor kerstlover koningin Elizabeth loopt het pas écht in de papieren.

En nee, dan hebben we het niet over de fopcadeaus die de royals elk jaar onderling uitwisselen op Sandringham. Maar over wat de queen uitgeeft om haar personeel extra in de watten te leggen tijdens de feestdagen.

Volgens een paleisbron kost het haar jaarlijks zo'n 30.000 pond om haar 600+ personeelsleden te verblijden met een pakje. Daarnaast stuurt ze 750 kerstkaarten en koopt ze 1.500 'Christmas Puddings' in, een soort Britse kersttaart.

Al het personeel krijgt hun kerstpakket hoogstpersoonlijk uit handen van de queen zelf. Vaak zit er volgens paleisbronnen een boekenbon in, een cadeautje uit de eigen gift shop van het paleis, iets leuks van bijvoorbeeld Harrods, en dus die Christmas Pudding. Die overigens ook worden uitgedeeld op het postkantoor van het hof en aan de paleispolitie.

Lekker zelf shoppen

In het verleden koos de queen zelf haar cadeaus uit door winkels zoals Harrods en Fortnum & Mason ladingen spullen te laten bezorgen op het paleis, waar ze dan naar keek en waarna ze aanwees wat ze graag in haar kerstpakket wilde stoppen. Tegenwoordig gaat het (helaas!) niet meer zo: nu shoppen haar assistenten alles online bij elkaar.

Heel 2019, maar wel een beetje jammer natuurlijk. Misschien leuk voor Kate om op den duur weer op te pakken?

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in