Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Het zomerstulpje van de Zweden

In dit zomerpaleis viert Victoria morgen (vrijdag) haar veertigste verjaardag. Wij snappen wel waarom: het eiland Öland is een prachtplek. Het is een jaarlijks terugkerend tafereeltje bij Slot Solliden: Victoria en haar gezin – vaak vergezeld door veel familieleden – poseren gewillig voor fotogra...

Het zomerstulpje van de Zweden

In dit zomerpaleis viert Victoria morgen (vrijdag) haar veertigste verjaardag. Wij snappen wel waarom: het eiland Öland is een prachtplek.

Het is een jaarlijks terugkerend tafereeltje bij Slot Solliden: Victoria en haar gezin – vaak vergezeld door veel familieleden – poseren gewillig voor fotografen, en spreken met toegestroomde landgenoten. Ze combineren zo de zomershoot met Victoria’s verjaardagsfeest. Dit jaar is het haar veertigste, dus gaan alle registers open.

Slot Solliden is officieel het paleis van Victoria’s vader Gustaf, maar zij, Carl Philip en Madeleine hebben allemaal een eigen lodge op het terrein. Het prachtige paleis is niet voor publiek toegankelijk, maar de tuinen zijn dat wel. Daar ligt ook een Nederlands linkje: een Hollandse tuin, in 1922 aan de Zweden geschonken door koningin Wilhelmina.

Victoria brengt volgens insiders maar weinig tijd door in de tuinen, en gaat er veel liever met man en kinderen op uit op het eiland in de Oostzee. Öland staat bekend om zijn buitengewoon mooie zonsopkomsten en zonsondergangen. En het is sowieso een plaatje, getuige de foto’s hieronder.