Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Het worden spannende weken voor Máxima

'Het lijkt me een gespleten manier van moeder-zijn.' De vakantie van de Oranjes zit er zo'n beetje op en dat brengt in Paleis Huis ten Bosch een paar grote veranderingen met zich mee. Om te beginnen vertrekt prinses Alexia een dezer dagen naar Wales voor de introductie op het Atlantic College waa...

Het worden spannende weken voor Máxima

'Het lijkt me een gespleten manier van moeder-zijn.'

De vakantie van de Oranjes zit er zo'n beetje op en dat brengt in Paleis Huis ten Bosch een paar grote veranderingen met zich mee.

Om te beginnen vertrekt prinses Alexia een dezer dagen naar Wales voor de introductie op het Atlantic College waar ze de komende twee jaar op kostschool zal zitten.

Daarnaast begint het tussenjaar van kroonprinses Amalia, al is nog niet duidelijk welke vorm dat zal krijgen. Reizen lijkt nog buitengewoon lastig, dus misschien een maatschappelijke stage of een tijdje wonen werken in een Europees land?

Geen vrije keuze

Puberexpert Marina van der Wal vindt de positie van de oudste Oranjedochter zowel pijnlijk voor Amalia als voor koningin Máxima. "Het lijkt me zo moeilijk dat zij nooit kan zeggen dat al haar kinderen gelijk zijn," zegt ze in het Parool.

"Zij voedt de troonopvolger op en dat is een wezenlijk verschil met kinderen met een vrije keuze. Bij Alexia en Ariane kan ze meer door de vingers zien, denken: ach, het zijn pubers, wat maakt het uit.

Bij Amalia moet ze er bovenop zitten. Ze is niet alleen moeder, maar ook bezig met de opleiding van haar kind tot staatshoofd. Dat lijkt mij een gespleten manier van moeder-zijn."

Weer aan de slag

Máxima gaat binnenkort bovendien weer aan het werk, ditmaal persoonlijker dan vorig jaar, toen ze maanden per scherm moest meeten.

Iets wat ze met verve deed, maar iedereen, zijzelf incluis, beleeft duidelijk toch meer plezier aan live werkbezoeken (al leverde het videobellen wel dit hilarische moment op).

De eerste officiële afspraak staat pas op 3 september gepland met de opening van het MBO-jaar. Maar ervaring leert ons dat HM graag in stilte wat eerder aan de slag gaat, om er weer even in te komen.  

'Ze jongleert met veel ballen. En daar slaagt ze aardig in'

Rick Evers volgde HM een jaar in haar werk voor haar 50ste verjaardag en schreef er Meer dan Majesteit over. "Ze heeft laten zien hoe je als vrouw een topbaan kunt hebben, je man kan ondersteunen in zijn veeleisende functie en drie kinderen kunt opvoeden," zegt hij in het Parool.

"Als ik prinses Alexia vorig jaar op Koningsdag ongescript hoor zeggen dat Máxima veel weg is, maar desondanks veel tijd maakt voor haar, en als ik zie dat Máxima bij een werkbezoek een kamertje in vlucht om haar dochters telefonisch mede te delen dat ze geen surprisefeestje van hun hockeyclub op het paleis mogen vieren, dan denk ik: ze jongleert met veel ballen. En daar slaagt ze aardig in."

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in