Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Het Nationale Voorleesontbijt: Help! Een verrassing!

Start van de Nationale Voorleesdagen.

Voorleesontbijt Prinses Laurentien

Tijdens Het Nationale Voorleesontbijt is op honderden scholen, kinderdagverblijven en bibliotheken voorgelezen uit het Prentenboek van het Jaar: Help! Een verrassing! van Miriam Bos. In Diemen las H.K.H. Prinses Laurentien voor bij kinderopvang Hakim.

BN’ers

Naast H.K.H. Prinses Laurentien lazen de volgende BN’ers voor: Chris Bergström, Robert ten Brink, burgemeester Jeroen Dijsselbloem, Sofie van den Enk, Maryam Hassouni, GerdaLentenHavertong, burgemeester Ahmed Marcouch, Rayen Panday, Meral Polat, Roos Schlikker en burgemeester Tjarda Struik. Daarnaast waren er meerdere BN’ers die online meededen, waaronder Viviënne van den Assem en Rachel Rosier

Het Nationale Voorleesontbijt

Het ontbijt is het startschot van De Nationale Voorleesdagen die vandaag zijn begonnen en duren t/m 3 februari.

Voorlezen gaat voor!

Of je nu voor het slapengaan een mooi verhaal voorleest of overdag samen een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt. Het versterkt de fantasie van een kind en tijdens het voorlezen kijk, luister, praat en lach je samen.

Meertalig voorlezen

Meral Polat las vandaag voor uit de Nederlandse editie én de Turkse vertaling van het Prentenboek van het Jaar. Tijdens de voorleesdagen zijn er bij de bibliotheek gratis vertalingen beschikbaar van het prentenboek in verschillende talen. Steeds meer kinderen worden in een andere thuistaal opgevoed, en dus ook in een andere taal voorgelezen. Want (groot)ouders kunnen het beste voorlezen in de taal van hun hart en emotie.

Help! Een verrassing!

Het prentenboek gaat over de vrienden August en Suus die heel wat van elkaar verschillen. Suus is dol op rennen, springen en wilde dingen doen, terwijl August het liefst leest, luiert en mooie dingen maakt. Als Suus aankondigt een verrassing voor August te hebben, gaat zijn fantasie met hem op de loop. Wat zal Suus voor August in petto hebben? Help! Een verrassing! is een fantasierijk verhaal in een kleurrijk bos, voor alle kinderen die graag worden verrast. 

Bron: Stichting CPNB

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Royalty
  • Stichting CPNB/ Fotograaf: Bas van Hattum