Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

'Het leven van Diana was écht zoals in de film'

De trailer van Spencer oogt dramatisch maar... ...volgens de makers hebben ze verre van overdreven. Spencer is de nieuwe film over prinses Diana, van de maker van Jackie. Op 11 november kunnen we 'm in Nederland bewonderen, maar de eerste trailer belooft direct al vuurwerk. Stijl en bombasme Het ...

'Het leven van Diana was écht zoals in de film'

De trailer van Spencer oogt dramatisch maar...

...volgens de makers hebben ze verre van overdreven.

Spencer is de nieuwe film over prinses Diana, van de maker van Jackie. Op 11 november kunnen we 'm in Nederland bewonderen, maar de eerste trailer belooft direct al vuurwerk.

Stijl en bombasme

Het ziet er in elk geval stijlvol uit (iets wat je regisseur Pablo Larraín wel toe kunt vertrouwen), maar ook... bombastisch. En terecht, stelt schrijver van de film Stephen Knight tegen The Telegraph.

"De dingen in de film die het minst geloofwaardig lijken, zijn júist waar", zegt hij over de film, die draait om een kerstfeest dat Diana op Sandringham vierde met de royal family. In die drie dagen zou ze hebben besloten een punt te zetten achter haar huwelijk met prins Charles.

Aanwezig personeel

Voor de inhoud van de film deed Knight, die ook voor Peaky Blinders schrijft, een beroep op boeken en documentaires, maar ook bronnen die in 1991 zelf aanwezig waren op Sandringham.

"Ik ken mensen die Diana goed gekend hebben", stelt hij. "Posh mensen, zeg maar. En die hebben me in contact gebracht met anderen die op Sandringham aan het werk waren dat jaar."

Te gek om waar te zijn

De verhalen bleken haast te gek om waar te zijn. Haast. Het weegritueel bijvoorbeeld, inmiddels bekende Windsor-folklore. Waarbij iedereen die aankomt voor de kerstviering op de weegschaal moet, zodat ze aan het einde van de vrije dagen kunnen zien wie er het meest is aangekomen. Niet het makkelijkste moment voor een vrouw met boulimie. "Helemaal aangezien kerst op Sandringham betekent dat je bijna onophoudelijk aan het eten bent."

De film ging al in première op het Filmfestival van Venetië, waar hij een staande ovatie kreeg en actrice Kristen Stewart ook werd geroemd om haar vertolking van Diana. Dit wil je zien, kortom.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in