Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Het kleurenpalet van Máxima: koningin gaat voor goud

Koningin Máxima draagt alles van het kleurenpalet. Blauw, groen, rood, geel, roze niets is voor haar te gek. Maar onze favoriet: goud. Wat staat haar dat prachtig.  Ze straalt dan helemaal van top tot teen.  Een dikke tien De kleur staat haar ook prachtig vanwege haar blonde haar. De japon die me...

Het kleurenpalet van Máxima: koningin gaat voor goud

Koningin Máxima draagt alles van het kleurenpalet. Blauw, groen, rood, geel, roze niets is voor haar te gek. Maar onze favoriet: goud. Wat staat haar dat prachtig. 

Ze straalt dan helemaal van top tot teen. 

Een dikke tien

De kleur staat haar ook prachtig vanwege haar blonde haar. De japon die met stip op 1 staat: de jurk met goud die ze eerder droeg bij het banket van het staatsbezoek aan Frankrijk. En dan hebben we het over de gouden japon die Máxima koos voor het Bevrijdingsconcert in 2016.

Goud

Het betreft een dubbellaagse japon van haar favoriete Belgische modehuis Natan (uit de couture collectie van 2015). Op de transparante laag zijn goudkleurige pailletten aangebracht. Een dikke tien wat ons betreft!

Met sjerp

Maar ook in 2013 droeg ze een jurk waar de monden van openvielen. Dan hebben we het over de japon die de koningin uitkoos in 2013 tijdens de eerste troonrede van haar man Willem-Alexander. De ontwerper is Jan Taminiau. 

Onderscheiding

Om haar gouden gesloten japon (met riem), droeg de koningin een blauwe sjerp. Dit deed ze overigens niet zomaar. Het is gebruikelijk dat ze met prinsjesdag een Nederlandse onderscheiding draagt.

Op chique

Op de derde plek mag deze gouden creatie ook echt niet ontbreken. De japon die de koningin droeg op weg naar het galadiner voor het corps diplomatique in 2017. 

Zestig parels

De lange jurk is van modehuis Natan die maar liefst elf jaar oud is. De eerste keer trok ze dit 'goudje' uit de kast voor Prinsjesdag 2007. Haar look maakte ze overigens af met de zogenoemde Württemberg Parel Diadeem dat bestaat uit diamanten en meer dan zestig parels.

Bron: BlauwBloed/Modekoninginmaxima Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in