Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Het jacht waarop prinses Diana haar laatste vakantie vierde is te koop

Ze beleefde er haar amourette met Dodi al-Fayed op. Het is deze maand 25 jaar geleden dat prinses Diana verongelukte en dan laait de belangstelling voor de People's Princess logischerwijs weer op. Het is dan ook geen toeval dat uitgerekend nu het jacht waarop ze haar laatste vakantie vierde in de...

Het jacht waarop prinses Diana haar laatste vakantie vierde is te koop

Ze beleefde er haar amourette met Dodi al-Fayed op.

Het is deze maand 25 jaar geleden dat prinses Diana verongelukte en dan laait de belangstelling voor de People's Princess logischerwijs weer op. Het is dan ook geen toeval dat uitgerekend nu het jacht waarop ze haar laatste vakantie vierde in de verkoop is gegaan.

Diana knuffelt Harry, de vakantie was de laatste keer dat ze elkaar zagen

Een maand voordat Diana verongelukte cruiste ze met prins William, prins Harry en haar amourette Dodi al-Fayed op de Jonikal langs de Franse kust. Het jacht was destijds eigendom van Dodi's vader, Mohammed al-Fayed. Na het auto-ongeluk waarbij Diana, Dodi en chauffeur Henri Paul het leven lieten probeerde hij het jacht te verkopen, maar dat lukte pas in 2014. Het heet momenteel Bash.

Het jacht van krap 64 meter heeft negen luxe hutten met ruimte voor achttien passagiers en nog eens 26 crewleden. Er is een jacuzzi, een platform om vanaf te kunnen zwemmen, een zonnedek, een formele eetzaal, een bar en een kantoor. Het wordt momenteel gerenoveerd, de huidige eigenaar betaalde er 10 miljoen dollar voor. Gezien de renovaties zal de vraagprijs daarboven komen te liggen.

Diana met Trevor Reese-Jones, de enige die de crash zou overleven

Foto's van Diana op het jacht markeren een belangrijk kantelpunt in haar leven. De scheiding van prins Charles was eindelijk geregeld, ze was een vrije vrouw en ze had grote plannen om haar charitatieve werk stevig op de kaart te zetten. De levenslust spat er vanaf, wat het des te tragischer maakt dat ze een paar weken later verongelukte.

Aan het interieur is in de tussentijd weinig veranderd, dit is waar Diana, William en Harry samen hun laatste leuke dagen beleefden.

Foto's (c) Getty Images, prospectus Bash

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in