Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Het is officieel: Team Cambridge vertrekt uit Londen

En George, Charlotte en Louis gaan naar een nieuwe school. Het gonst al maanden rond: prins William en hertogin Kate willen de stad uit om hun kinderen een zo normaal mogelijke jeugd te kunnen geven. Vandaag kwam de bevestiging dat prins George, prinses Charlotte en prins Louis naar een nieuwe sc...

Het is officieel: Team Cambridge vertrekt uit Londen

En George, Charlotte en Louis gaan naar een nieuwe school.

Het gonst al maanden rond: prins William en hertogin Kate willen de stad uit om hun kinderen een zo normaal mogelijke jeugd te kunnen geven. Vandaag kwam de bevestiging dat prins George, prinses Charlotte en prins Louis naar een nieuwe school gaan.

Het wordt Lambrook, zoals we al eerder melden.

Hier een stukje van Adelaide Cottage, geschilderd door Caleb Robert Stanley in 1839

Dat maakt ook de verhuizing naar Windsor, die nog niet officieel is bevestigd, steeds aannemelijker. De locatie die hardnekkig rondzingt, is Adelaide Cottage. Dat klinkt knus, maar is toch nog best een flink huis met vier slaapkamers. Het voordeel is dat er niet veel aan hoeft te worden geklust. Het werd ooit ook genoemd als huis voor prins Harry en hertogin Meghan, maar die kozen voor het iets meer verstopte Frogmore Cottage.  

William en Kate wilden 'niets wat te opzichtig was, wat gerenoveerd moest worden of wat extra security zou vragen, om de kosten zo laag mogelijk te houden.' Het huis (links onderin) ligt op het terrein van Windsor, dat al extra bewaking heeft. 

Kensington Palace blijft hun werkpaleis op zo'n 50 km afstand, wat nog best even forenzen is in de spits

Het stel huurt hun (potentiële) nieuwe woning van de Kroon. De familie Cambridge zou er zonder inwonend personeel willen gaan wonen, zoals ook koning Willem-Alexander en koningin Máxima in ieder geval na 17:00 onder elkaar waren op de Eikenhorst, in hun jongere jaren. Kensington Palace blijft hun werkpaleis op zo'n 50 km afstand, wat nog best even forenzen is in de spits. 

(c) Royal Collection Trust

Adelaide Cottage ligt zoals gezegd op het Home Park van Windsor dat is afgesloten voor het publiek, met de auto is het zo'n vijf minuten rijden naar Windsor Castle. Het was van oudsher een 'grace and favour' woning voor hoog koninklijk personeel en vrienden, die er mochten wonen. 

De laatste bewoners waren familieleden van Simon Rhodes, de zoon van koningin Elizabeths nichtje en hartsvriendin Margaret Rhodes (ze groeiden samen op, Margaret staat hier in het midden tussen prinses Margaret en prinses Elizabeth in 1934), en Sir Hugh Roberts, de voormalig directeur van de Royal Collection.

(c) Royal Collection Trust

De huidige versie van het huis stamt uit 1831 en is in 2015 helemaal gerenoveerd, maar nog altijd vrij... pittoresk. Het was ooit een buitenhuis voor William IV's echtgenote, koningin Adelaide van Saksen-Meiningen.

(c) Royal Collection Trust

Koningin Victoria ging er graag heen voor een ontbijtje of theepartijtje en na de oorlog woonde Group Captain Peter Townsend er, de getrouwde piloot die later een romance beleefde met prinses Margaret.

(c) Royal Collection Trust

Over het huidige interieur is niet veel bekend, in ieder geval is er nog een originele haard in Grieks-Egyptische stijl en heeft de grote slaapkamer een erg mooi plafond met vergulde dolfijnen en touwornamenten die nog van het jacht de Royal George zijn geweest.

Adelaide House heeft naast groen, ruimte en meer waar William en Kate van houden nog een grote pré: Adelaide Lodge ligt er pal naast, een perfecte 'in de buurt, maar toch apart' optie met eigen woonruimte voor de beveiliging en de nanny.   

George (8), Charlotte (7) en Louis (4) zullen nu eindeloos veel natuur om zich heen hebben om zich in uit te leven, iets wat William en Kate erg belangrijk vinden. "Kensington Palace kan nogal een vissenkom zijn," zegt een insider. "Ze gunnen George, Charlotte en Louis wat meer vrijheid dat ze in het centrum van Londen hebben. Het is een besluit dat ze vooral hebben genomen voor de kinderen.'

Het appartement in Kensington Palace houden ze aan, daar blijven ook de kantoren van het stel. Het wordt een soort werkpaleis.

Het geliefde Anmer Hall in Norfolk blijft hun buitenhuis, daarnaast beschikken ze over het Tam-Na-Ghar cottage in Balmoral, dat William in 2002 van koningin Elizabeth kreeg. 

Foto's (c) Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in