Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Het is dé koninklijke verjaardag van het jaar: deze drie royals blazen kaarsjes uit

Drie violen (of zijn het er negen?), trommels, fluiten. Het is royal birthday time x3!

Daniel, Letizia, Harry jarig

September is traditioneel de maand waarin de meeste kinderen geboren worden (noem het een antwoord op de winterdip), en dat geldt of je nou royal bent of niet. Vandaag is het feest in maar liefst drie koninklijke huizen. Of nou ja, soort van.

PA

Want de eerste jarige van vandaag is prins Harry (39) en hoewel dat vast goed gevierd wordt daar in Düsseldorf is het in het koninklijk huis vandaag daardoor misschien juist wel een beetje mineur.

action press

Dat zal anders zijn in Spanje, waar koningin Letizia vandaag 51 kaarsjes uitblaast. Hoewel… zij moet het zonder dochters Leonor (die op de militaire academie in Zaragoza zit) en Sofia (die in Wales haar middelbare school afmaakt) stellen. Wat toch ook wel even wennen zal zijn.

Kungahuset

Dan hebben we prins Daniel van Zweden nog. En wat denk je… ook hij heeft dit jaar een beetje een ongewone verjaardag. Hij mag dan wel 50 worden, hij werd precies geboren op de dag dat de nieuwe koning van Zweden de troon besteeg.

Wat dus betekent dat hij door het lot vandaag het gouden jubileum van zijn schoonvader koning Carl Gustaf viert, meer dan zijn eigen vijftigste. Al zal er op het royal feestje op het Koninklijk Paleis vast ook een taartje voor Daniel klaarliggen.

Happy birthday, feliz cumpleaños en grattis på födelsedagen. Ook in dit gekke jaar.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Royalty
  • Kungahuset/NLBeeld