Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Het advies dat wijlen koningin Elizabeth aan Sarah Ferguson meegaf voor ze overleed

''Nu excuseer ik mezelf niet langer'', vertelt ze openhartig.

Sarah Ferguson

Ze is al jaren technisch gezien niet meer samen met de jongste zoon van wijlen koningin Elizabeth, maar Sarah Ferguson is niet weg te denken uit royal kringen. Ze is tot de dood van the Queen altijd close gebleven met de monarch en onthulde onlangs de bijzondere woorden die ze tegen haar zei vlak voor haar overlijden.

Laatste woorden

Hoewel Sarah Ferguson in 1996 na tien jaar huwelijk scheidde van prins Andrew, bleef ze altijd hecht met haar voormalige schoonmoeder, wijlen koningin Elizabeth. In een recent interview met Hello! Magazine onthult Fergie het advies dat de koningin met haar deelde vlak voor haar overlijden. De lieve woorden hebben haar naar eigen zeggen uiteindelijk geholpen zich te ontwikkelen als persoon en haar eigen worstelingen het hoofd te bieden. "Een van de weinige mensen die mij echt zag was de koningin, en voordat ze stierf zei ze tegen me: 'Sarah, jezelf zijn is genoeg.'"

Ze legt uit: "Ik heb mijn sprankelende persoonlijkheid niet altijd goed laten zien, omdat ik mezelf probeerde te temmen." 'Het is te veel', of: 'Zwijg, niemand wil jou horen', was iets wat ze regelmatig te horen kreeg. "Maar", zo vertelt Fergie nu openhartig, "nu excuseer ik mezelf niet langer." Dat de koningin haar aanmoedigde om simpelweg zichzelf te zijn, moet dan ook als een verademing hebben gevoeld.

Tweede moeder

Een deel van Sarah's band met de voormalig monarch komt voort uit haar gespannen relatie met haar eigen moeder. Toen ze nog een kind was, scheidde haar moeder, Susan Barrantes, van haar vader en verhuisde naar Argentinië met een nieuwe echtgenoot. Tragisch genoeg stierf ze in 1998 bij een auto-ongeluk.

Tijdens de Tea with Twiggy-podcast in 2021 beschreef Sarah de koningin als haar 'grootste mentor' en de 'persoon die in haar gelooft'.

Koningin Elizabeth en Sarah Ferguson op hun huwelijk in 1986 | NL Beeld / Avalon

"Ik denk dat mijn schoonmoeder eerlijk gezegd meer een moeder voor mij is geweest dan mijn moeder. Ze heeft nooit gefaald", vertelde ze destijds openhartig. "Ik denk absoluut dat er geen grotere mentor bestaat. De consistentie van Hare Majesteit is een grote eer geweest. Een enorme eer. Het maakt me haast aan het huilen."

Royalty
  • Mirror
  • NL Beeld