Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Hertogin Meghan's eerste podcast staat live

En de hoofdgast is haar BBF Serena Williams. Meghan, de hertogin van Sussex pluist de geschiedenis van sociale stereotypes uit in Archetypes, haar eerste Spotify-podcast, die sinds vandaag live staat. Fans hebben er even op moeten wachten: ze tekende al in december 2020 bij de streamingsdienst. (...

Hertogin Meghan's eerste podcast staat live

En de hoofdgast is haar BBF Serena Williams.

Meghan, de hertogin van Sussex pluist de geschiedenis van sociale stereotypes uit in Archetypes, haar eerste Spotify-podcast, die sinds vandaag live staat. Fans hebben er even op moeten wachten: ze tekende al in december 2020 bij de streamingsdienst.

(c) Archewell Audio

In de podcast 'The Misconception of Ambition with Serena Williams' praat ze met de tennisster over 'de dubbele moraal waar vrouwen mee te maken krijgen als mensen hen 'ambitieus' vinden.' Daarnaast schuift Dr. Laura Gray aan, professor aan UC Berkeley en expert op het gebied van gender op de werkvloer.

'Ambitie is blijkbaar een vreselijk, vreselijk iets. Voor een vrouw, dan'

"Ik voelde nooit de negatieve connotatie met het woord ambitieus, tot ik ging daten met de man die nu mijn echtgenoot is," zegt Meghan. "Het is moeilijk die negativiteit los te laten. Ambitie is blijkbaar een vreselijk, vreselijk iets. Voor een vrouw, dan. Volgens sommigen."

Ze vertelt verder over het verdriet dat ze 'achter gesloten deuren' ervoer en dat zoon Archie ontsnapte aan een brand (hij was even met de nanny in de keuken) in de kamer waar hij had moeten slapen tijdens de Royal Tour van de Sussex'jes door Zuid-Afrika. Ze verwijt het de staf van het paleis dat die wilde dat ze door zou gaan met het volgende agendapunt van de tour, hoewel ze in tranen was.

In de aflevering van volgende week is Mariah Carey de gast.

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in