Hertogin Meghan over verkleedfeestjes en tandenleed

Door Ella Vermeulen
Hertogin Meghan over verkleedfeestjes en tandenleed

Ze hield het luchtig tegenover Ellen DeGeneres.

In tegenstelling tot haar interview met Oprah, waarin de hertogin van Sussex de ene na de andere verbale bom op Buckingham Palace liet vallen, was haar gesprek met Ellen DeGeneres aanzienlijk relaxter.

Het interview bood de hertogin de kans om, na de toestanden rond haar rechtszaak en claims van voormalige stafleden dat ze een bully was, een zachtere kant van zichzelf te laten zien met verhalen over het moederschap en capriolen toen ze jong was.

Hertogin Meghan over verkleedfeestjes en tandenleed

DeGeneres zei dat ze de hertogin van Sussex meer dan tien jaar geleden leerde kennen, nog lang voordat ze in Suits meespeelde. Zo liepen de twee elkaar tijdens de kerstperiode tegen het lijf in een dierenwinkel, waar Markle was om een hondje te adopteren. "Wanneer Ellen zegt dat je dat hondje mee naar huis moet nemen, dan doe je dat ook gewoon," aldus Meghan, vermoedelijk niet op de hoogte van Ellens track record aan honden adopteren om vervolgens weer door te schuiven.

Waar ging het over? Voor Harry en Meghan hun relatie wereldkundig maakten, gooiden ze nog een laatste keer alle remmen los op een Halloweenfeestje, zo vertelde Meghan. Dat was in Toronto en prinses Eugenie van York en haar man (toen nog haar vriend) Jack Brooksbank waren er ook bij. "Niemand wist wie we waren."

"De dag voor onze relatie bekend zou worden, wilden we nog één keer los gaan," zegt Meghan. "Een Halloweenfeestje, waarop iedereen verkleed is, is daarvoor natuurlijk de perfecte gelegenheid. We droegen allerlei bizarre kostuums, want het thema van de avond was de Apocalyps. Niemand had door dat we daar waren. Het was een geweldige avond!"

'Archie heeft z'n dinopak nog geen vijf minuten gedragen' 

Dit jaar vierde het gezin Halloween gewoon thuis. Ellen was daar bovendien getuige van, want de talkshowhost woont in dezelfde buurt en is goed bevriend met de Sussex'jes. "De kinderen vonden er niets aan," zegt Meghan. "Archie heeft z'n dinopak nog geen vijf minuten gedragen. Lili zag er wel heel schattig uit, ze was verkleed als stinkdier Flower uit ‘Bambi’."

Dochter Lili is ondertussen vijf maanden oud en heeft volgens haar moeder sinds kort last van haar doorkomende tandjes: "Ze slaapt goed, maar ze begint tandjes te krijgen… elke mama zal wel begrijpen dat je nog het meest voorbeeldige kind kunt hebben, maar dat je tóch de hele nacht wakker zal zijn zodra die tandjes beginnen te komen. Ik heb heel veel bewondering voor iedereen die hier door moet komen."

Zoontje Archie (2) vindt het geweldig dat hij sinds kort grote broer is, al hebben Meghan en Harry hun handen nu meer dan vol nu ze twee kinderen hebben: "Iemand vertelde H (zo noemt ze Harry) en mij dat wanneer je één kind hebt, het een hobby is, en dat twee kinderen pas écht opvoeden is. Ineens beseften we wat hij daarmee bedoelde. Iedereen heeft het altijd maar over de komst van het tweede kind, maar niemand heeft het over hoe het eerste kind zich moet aanpassen wanneer de tweede geboren wordt."

In het interview met Ellen vertelt Meghan ook dat ze het in het begin van haar carrière niet breed had: "Ik reed met een oude Ford Explorer Sport en op een bepaald moment kon ik de deuren niet meer openen met m’n sleutel. Ik parkeerde me daarom telkens helemaal achteraan, kroop via de kofferbak naar binnen en dan zo via de achterbank naar de voorkant." 

Lobby om verlof

Iemand met Meghans bekendheid schuift natuurlijk niet zomaar aan in een talkshow, die wil ook gebruik maken van dat podium. In Meghans geval ging het om het onbetaalde zwangerschapsverlof in Amerika nog eens onder de aandacht brengen.

'Iedereen weet hoe belangrijk het is om die eerste weken - en maanden - samen te zijn met je gezin'

"Ik denk dat mensen vaak vergeten, of zich er vaak niet eens van bewust zijn, dat dit land slechts één van de zes landen in de hele wereld is - en het enige rijke land ter wereld - waar geen regeling voor betaald zwangerschapsverlof bestaat," zegt ze. "Iedereen weet hoe belangrijk het is om die eerste weken - en maanden - samen te zijn met je gezin. Het feit dat zoiets hier niet eens mogelijk is, vind ik als moeder van twee kinderen niet kunnen. Ik ga er dan ook alles aan doen om daar verandering in te brengen."

Meghan werkte mee aan een fopsegment in Ellens show en meldde Thanksgiving thuis te gaan vieren: "Ik kook heel graag. We blijven dit jaar thuis en we gaan het rustig aan doen. Het is onze tweede Thanksgiving bij ons thuis in Californië. Ik ben er zeker van dat we er een fijne dag van gaan maken."

Over wonen in Montecito zegt de hertogin: "Het weer is fantastisch. We zijn hier heel gelukkig."

Foto's (c) Getty Images, The Ellen Show  

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in