Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Hertogin Meghan laat weer een lijntje met Engeland los

Ze is nu nog maar beschermvrouw van één Brits goed doel. Het lag al een beetje in de lijn der verwachtingen dat Meghan, de hertogin van Sussex, patronages zou verliezen nadat prins Harry en zij zich permanent in Californië vestigden. Goede doelen hebben beschermvrouwen en – heren nodig voor publi...

Hertogin Meghan laat weer een lijntje met Engeland los

Ze is nu nog maar beschermvrouw van één Brits goed doel.

Het lag al een beetje in de lijn der verwachtingen dat Meghan, de hertogin van Sussex, patronages zou verliezen nadat prins Harry en zij zich permanent in Californië vestigden. Goede doelen hebben beschermvrouwen en – heren nodig voor publiciteit en fundraisers, dat zijn nu eenmaal dingen die niet per Zoom geregeld kunnen worden.

MAP Action (een organisatie die zorgt voor kaarten en data bij internationale rampen) hernieuwde Meghans rol als beschermvrouw niet, net als de London Marathon Charitable Trust. Ook het National Theatre gaf haar op als beschermvrouw, die rol heeft Camilla, de hertogin van Cornwall, overgenomen.  

Ook de Britse dierenorganisatie The Mayhew is na drie jaar gestopt met de hertogin van Sussex. Meghan laat in een verklaring weten dat ze de organisatie leerde kennen door een goede vriend, dierenactivist Oli Juste. “We deelden, naast heel veel andere dingen, een toewijding aan dierenwelzijn en liefde voor geredde honden.”

Juste is vorig jaar overleden. Om haar vriend te herdenken is er bij The Mayhew een speciale afdeling opgericht die is vernoemd naar Juste. Daar zullen dieren worden opgevangen die moeilijker een nieuw baasje vinden.

Meghan richt zich met haar eigen stichting Archewell meer op Amerika 

Het is niet ongebruikelijk dat een rol als beschermheer of -vrouw stopt. De meeste royals ontfermen zich jarenlang over goede doelen, maar in de praktijk is er om de drie tot vijf jaar een ijkpunt, waarop beide partijen kijken of ze samen verder willen. Gezien het feit dat Archewell, de stichting van de Sussex'jes, zich vooral op Amerika richt, is het logisch dat men in Engeland op zoek gaat naar mensen die zich ter plekke kunnen inzetten.

Meghan is nog wel beschermvrouw van SmartWorks, een organisatie die vrouwen met weinig geld helpt aan representatieve kleding voor sollicitatiegesprekken. Dat is op dit moment haar enige werklijntje met het Verenigd Koninkrijk. Gezien het feit dat de organisatie een donatie kreeg van Archewell, blijft deze samenwerking wel staan.  

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in