Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Hertogin Katherine verklapt eindelijk haar grootste geheim

Dít is de reden dat ze twintig jaar geleden haar royal taken neerlegde. Er is eindeloos gespeculeerd over het uit beeld verdwijnen van Katherine, de hertogin van Kent (89), die twintig jaar geleden stopte als werkende royal. Katherine is sinds 1961 getrouwd met prins Edward, een neef van de Queen...

Hertogin Katherine verklapt eindelijk haar grootste geheim

Dít is de reden dat ze twintig jaar geleden haar royal taken neerlegde.

Er is eindeloos gespeculeerd over het uit beeld verdwijnen van Katherine, de hertogin van Kent (89), die twintig jaar geleden stopte als werkende royal.

Katherine is sinds 1961 getrouwd met prins Edward, een neef van de Queen en draaide voorheen mee in de royal agenda met werkbezoeken en andere officiële zaken.

Katherine in 1990, met prinses Diana, prins Harry en haar man Richard

Tot ze dus uit beeld verdween, Destijds werd geopperd dat ze gezondheidsproblemen had en aan pleinvrees leed en de voorkeur gaf aan een kluizenaarsbestaan. In werkelijkheid gaf ze dertien jaar muziekles aan de Wansbeck Primary School in Hull, zo vertelt ze in The Telegraph.

Katherine in 1993

Ze kwam er rond 1993 terecht door een werkbezoek waarbij het schoolhoofd verzuchtte dat ze moeite had met de muziekles, omdat ze zelf niet erg muzikaal was. "Katherine being Katherine zei ze: 'Zal ik je komen helpen?" zegt haar vriend Nicholas Robinson, co-founder van Future Talent, de stichting die de hertogin achttien jaar geleden oprichtte.

'Ik was er bekend als Mrs. Kent. Alleen het schoolhoofd wist wie ik was'

"Ik was er bekend als Mrs. Kent," zegt ze. "Alleen het schoolhoofd wist wie ik was. De ouders wisten het niet, de leerlingen wisten het niet, het is nooit iemand opgevallen. Het kwam niet in de publiciteit, het werkte gewoon."

Ze gaf muziekles in alle groepen: "Ik nam ze mee, Hull in. Ik had een klein koortje, dat trad op in het ziekenhuis. Veel kinderen kwamen uit eenoudergezinnen en achterstandswijken met veel armoede. Het was heel, heel bevredigend, want zelfs bij kinderen die een heel moeilijke achtergrond hadden, deed de muziek wonderbaarlijke dingen. Ze stonden op en zongen solo's. Ik kan me niet herinneren dat er ooit een kind was die geen muziek wilde doen."

De hertogin reisde gewoon per trein van Londen naar Hull en had de volledige steun van koningin Elizabeth. Naast de lessen regelde ze dat de kinderen naar repetities van grote orkesten konden en een concert in Westminster Abbey konden bijwonen: "Ik had het voor geen goud willen missen."  

Foto's (c) Getty Images, Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in