Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Hertogin Kate maakt dresscode fashionable

Hare Koninklijke Hoogheid weet wat Diplomatic Dressing is. De hertogin van Cambridge neemt geen risico met de (strenge) kledingregels van gastland Pakistan en haalt de ene na de andere beeldige outfit uit haar koffer, die allemaal zedig genoeg zijn, maar toch ook fashionable. Well played, Kate! O...

Hertogin Kate maakt dresscode fashionable

Hare Koninklijke Hoogheid weet wat Diplomatic Dressing is.

De hertogin van Cambridge neemt geen risico met de (strenge) kledingregels van gastland Pakistan en haalt de ene na de andere beeldige outfit uit haar koffer, die allemaal zedig genoeg zijn, maar toch ook fashionable. Well played, Kate!

Op de eerste echte werkdag van hun officiële bezoek aan Pakistan bezochten prins William en hertogin Kate het Islamabad Model College.

Deze school zet zich in voor meer onderwijs voor meisjes, in Pakistan gaat 49% van de meisjes niet naar school.

Het TeachForPak programma is iets waar de Cambridge'jes zich graag sterk voor maken.

Kate droeg een shalwar kameez ontwerp in korenbloemblauwe zijde van Pakistaanse ontwerper Maheen Khan.

Daarna gingen ze door naar de Margalla Hills, een natuurgebied waar ze even aanschoven bij Rangers en een schoolklasje.

Later gingen ze op bezoek bij Pakistaanse president Arif Alvi en zijn vrouw Samina. Kate koos voor een witte broek en een groene jas als eerbetoon aan de groen met witte Pakistaanse vlag. De sjaal is de Screen Print Chiffon Dupatta van Satrangi. 

Het was een dag waarop veel officiële momentjes moesten worden afgehamerd: na de president was Pakistaanse premier Imran Kahn aan de beurt. 

Imran en zijn ex-vrouw Jemima Goldsmith waren goed bevriend met prinses Diana, dus er werden herinneringen opgehaald aan het bezoek van de prinses in 1997.

's Avonds was er een receptie waarvoor het paar arriveerde in een prachtig beschilderde tuktuk.

En William had zich voor de gelegenheid ook in de plaatselijke dracht gehuld. Kate droeg een schitterende Jenny Packham, maar eerlijk is eerlijk: Wills was de fashion winnaar van de avond in zijn traditionele sherwani.

Foto's © ANP, Kensington Palace  

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in