Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Hertogin Kate maakt debuut op Chelsea Flower Show

Geen land zo dol op tuinieren als Engeland. De Chelsea Flower Show trekt dan ook altijd miljoenen bezoekers, waaronder ditmaal voor het eerst Kate, de hertogin van Cambridge. Reden voor Kate's aanwezigheid was dat er een bloem naar haar dochtertje Charlotte (1) is genoemd. De Prinses Charlotte Ch...

Hertogin Kate maakt debuut op Chelsea Flower Show

Geen land zo dol op tuinieren als Engeland. De Chelsea Flower Show trekt dan ook altijd miljoenen bezoekers, waaronder ditmaal voor het eerst Kate, de hertogin van Cambridge.

Reden voor Kate's aanwezigheid was dat er een bloem naar haar dochtertje Charlotte (1) is genoemd. De Prinses Charlotte Chrysant is een mooie roze bloem met groene topjes aan de bloemlinten en de hertogin had er haar favoriete bijpassende Catherine Walker voor aangetrokken. De royal visit had met de chrysant een Nederlands tintje, want de bloem ↓ is gecreëerd door topveredelaar Deliflor in Maasdijk.

© Deliflor

De Queen: heerlijk gevoel voor humor

© British Monarchy

Kate was echter niet de hoofdpersoon tijdens het koninklijk bezoek aan deze ode aan alles wat groeit en bloeit. Koningin Elizabeth is beschermvrouw van de Chelsea Flower Show en was dan ook eregast van de tentoonstelling. Ze poseerde voor een cut-out van haar eigen hoofd, gevuld met bloemen, gecreëerd door bloemist Ming Veevers Carter van de New Covent Garden Flower Market. En ze blijkt op haar negentigste nog een geweldig gevoel voor humor te hebben. Kruidentuinierster Jekka McVikar vertelde haar dat Lelietjes ter Dale ooit werden gebruikt als vergif. "Ze zei: 'Ik krijg twee bosjes per week. Misschien willen ze me dood?'"

Prinses Anne genoot van de kruidentuin

Queen CFS 2016 4

Ook andere Windsors rukten uit voor de Chelsea Flower Show, zoals prinses Anne, de dochter van de Queen. Zij bezoekt hier de 'St. John's Hospice Garden: A Modern Apothecary', een kruidentuin vol geneeskrachtige bloemen en planten. De prinses is erg geïnteresseerd in natuurgeneeswijzen en heeft een complete apotheek vol homeopathische middeltjes voor zichzelf en haar honden.

Veld vol gebreide klaprozen

Queen CFS 2016 3

De royals waren het er over eens dat dit een van de meest ontroerende 'tuinen' is. Dit veld van 'poppies' bestaat uit 300.000+ gebreide klaprozen waaraan 50.000 mensen 'tussen de 2 en 102' aan hebben meegewerkt. Het ontwerp is van de Australische designer Philip Johnson.

Ook de zusjes York waren aanwezig

Queen CFS 2016 6

Ook prinsessen Eugenie (links) en Beatrice van York, de dochters van prins Andrew en hertogin Sarah 'Fergie' van York waren aanwezig bij de opening van de Chelsea Flower Show. Eugenie had een dagje vrij genomen van haar werk in een galerie en Beatrice had als fulltime nietsnut royal werkeloze alle tijd van de wereld om van de bloemen te genieten. De Chelsea Flower Show is tot en met 28 mei te zien op de Royal Hospital Grounds in west-Londen.