Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Hertogin Kate is de Sporty Spice onder de royals

Fanatiek tijdens het zeilen? Check! De hertogin van Cambridge is sportief en houdt onder andere van zeilen. Ter ere van de Commonwealth Games zat ze dan ook niet op de tribune, maar op een zeilboot voor de kust van Plymouth, voor een vriendschappelijke wedstrijd. Ze zeilde mee met de 1851 Trust c...

Hertogin Kate is de Sporty Spice onder de royals

Fanatiek tijdens het zeilen? Check!

De hertogin van Cambridge is sportief en houdt onder andere van zeilen. Ter ere van de Commonwealth Games zat ze dan ook niet op de tribune, maar op een zeilboot voor de kust van Plymouth, voor een vriendschappelijke wedstrijd.

Ze zeilde mee met de 1851 Trust crew van Sir Ben Ainslie. Fashionthema was uiteraard nautisch: een paar witte shorts van Holland Cooper, haar trusty Superga sneakers en een Bretons streepje van Erdem.

Voor de wedstrijd zelf droeg ze professionele zeilkleding die voor haar geen geheimen bleek te hebben.

 "Ze kan heel goed zeilen," zegt Ainslie. "Ze heeft al eerder met me op foiling boats (hydrofoiling is varen op draagvleugels waardoor de boot bij een bepaalde snelheid uit het water komt) en ik kan haar hulp goed gebruiken."

Kate is beschermvrouw van het 1851 Trust, een stichting die sport inzet om jonge mensen geïnteresseerd te maken in wetenschap en technologie, in combinatie met sport.

"Ik had geluk dat ik al jong heb mogen leren zeilen," zegt ze. "Ik weet dat het een geweldige kans is om vaardigheden en zelfvertrouwen te ontwikkelen en hoop een nieuwe generatie te kunnen inspireren."

Dat ze tijdens de vakantie van Team Cambridge zo makkelijk even opdook in het zuiden van Engeland versterkt de vermoedens dat het gezin weer is neergestreken op de Scilly Islands, waar ze eerder al fijne vakanties in eigen land vierden.

Afgaand op het filmpje waarin William en Charlotte vandaag de Britse voetbalvrouwen succes wensen, zouden ze echter ook gewoon lekker in Norfolk kunnen zitten, in hun buitenhuis Anmer Hall.

UPDATE

Het team van Kate won de vriendschappelijke wedstrijd!

Foto's (c) Getty Images, Kensington Palace 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in